Μια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα σαρώσει τα υπόλοιπα κόμματα που ήδη προσπαθούν να ανασυνταχθούν στη νεα εποχή που πιθανόν να ξεκίνησε

"Η χώρα σύντομα θα φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους. Αν ο Τσίπρας ήταν παλαιοκομματικός, αμέσως μετά τη συμφωνία και τα μέτρα υπέρ των αδυνάτων θα έκανε... εκλογές με το αιτιολογικό ότι πρέπει να έχει πλειοψηφία για να μην κινδυνεύει η πορεία της χώρας. Ξέρετε πόσο θα έπαιρνε; Πάνω από 50%".

Δήλωση υψηλού πολιτικού προσώπου στο molonoti.gr που δεν θέλει να πει τα παραπάνω με το όνομά του... (Δείτε σε διπλανό θέμα την δημοσκόπηση της Marc).

Πράγματι. Τι σημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία; Μια εκ βάθρων ανασυγκρότηση όχι μόνο της χώρας αλλά κι του πολιτικού συστήματος που είναι ακόμα η μεταπολίτευση έστω σε ερείπια. Γιατί ο Τσίπρας δεν είναι παλαιοκομματικός.

Θυμηθείτε ότι η χώρα με ΣΥΡΙΖΑ θα κατέρρεε. Ότι δεν θα είχαμε χαρτί στις τουαλέτες. Ότι η υπογραφή των μέτρων του email Χαρδούβελη ήταν μονόδρομος. Ότι δεν μπορούμε να πάρουμε ακόμα μέτρα ανακούφισης.

Το χειρότερο όλων: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερή παρένθεση, θα έχουμε σύντομα εκλογές και επιστροφή των μνημονιακών κομμάτων στην διακυβέρνηση της χώρας.

Όλα έχουν καταρρεύσει. Αποτέλεσμα τα κόμματα του "παλιού" να έχουν πλέον κατανοήσει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κρατηθεί στην εξουσία και πάρει μέτρα υπέρ της μεσάιας τάξης και των φτωχών, όχι μόνο δεν θα είναι "παρένθεση" αλλά θα μακροημερέυσει σε βάρος τους.

Πρώτη - πρώτη ανησυχεί η ΝΔ. Ο Σαμαράς δεν είναι πια χρήσιμος για την παράταξη. Ότι ήταν να δώσει το έδωσε και μάλιστα με κόστος. Γιατί στην εξουσία δεν ανήλθε ακριβώς η ΝΔ αλλά μόνο αυτός και οι δικοί του άνθρωποι. Αν παραμείνει στην θέση του θα (συνεχίσει να) κάνει κακό.

Πολύ περισσότερο ανησυχεί το ΠΑΣΟΚ. Στις 15 Μαίου θα συγκληθεί, σύμφωνα με το καταστατικό, το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως ενημέρωσε και επίσημα το Πολιτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει εντελώς τον βηματισμό του δεν εκπροσωπεί πια τίποτε.Τι μπορεί να ανστήσει ένα κόμμα που έχι υποκατασταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Από κοντά και το Ποτάμι που διανύει περίοδο φοβερής σύγχισηε γιατί έχασε εντελώς τον ρόλο του καινούργιου που υποτίθεται ότι θα αντιμετώπιζε το παλιό. Μάλλον δείχνει συνέχεια του παλιού παρά κάτι νέο!

Και τέλος η Χρυσή Αυγή. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ανακουφίζει τους φτωχούς τόσο θα χάνει ποσοστά από ψήφους θυμού. Το πιθανότερο είναι σύντομα να καταγράφει ποσοστά κάτω του 3%, δηλαδή ποσοστά μη εισόδου στην Βουλή.

Τα παραπάνω περιγράφονται σε μια δήλωση Τσίπρα από Βρυξέλλες. "Πριν λίγους μήνες οι πολίτες διαδήλωνα κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Σήμερα διαδηλώνουν υπέρ της".

          ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης