Μια εξήγηση για τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ: Δεν πείθει ότι είναι χρήσιμο

Όπως έχω ξαναγράψει ο ορισμός της ηλιθιότητας είναι να επιχειρείς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, να αλλάξεις κάτι. Η φράση αποδίδεται στον Αϊνστάιν αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αυτός το έχει πει. Με αυτή την φράση προειδοποιούσα επί χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οδεύει σε μόνιμες βαριές εκλογικές ήττες. 

Έγραφα ότι η τοξικότητα - το μόνο που μπορούσε ο Τσίπρας - θα οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ αργά αλλά σταθερά προς το τέλος του. Με έλεγαν δεξιό και καθάριζαν. Στο μεταξύ δεν άλλαζαν παρά τις συνεχείς ήττες τους. Η τοξικότητα ήταν ο μόνος τους τρόπος να πορεύονται.

Δεν συνετίστηκαν ούτε όταν το 2019 οι πολίτες έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ 31,5, δηλαδή τον έβαλαν σε θέση κυβέρνησης εν αναμονή. Όχι μόνο δεν αναζήτησαν τις αιτίες της ήττας, αλλά στα 4 χρόνια που ακολούθησαν συνέχισαν με τοξικότητα, ύβρεις και μηδέν σχεδιασμούς για την κοινωνία και την χώρα. Πως πίστευαν ότι με την τοξικότητα από την οποία έχαναν παντού θα κέρδιζαν είναι απορίας άξιον. Η μόνη εξήγηση: Αυτό μπορούσε ο Τσίπρας. Άρα πάμε στο 17% (και έχει συνέχεια).

Τώρα επαναφέρω την ρήση για τον ορισμό της ηλιθιότητας προς το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη. Με δημόσιες τοποθετήσεις της δεκαετίας τους 80 είναι σταθερά στο 11% - 12%, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί συνεχώς και έχει φτάσει στο 13%. Η τελευταία δημοσκόπηση ειναι κόλαφος για το ΠΑΣΟΚ και απορείς και με αυτούς: Τι δεν καταλαβαίνουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουν τακτική; 

Υποπτεύομαι ότι όπως ο Τσίπρας δεν μπορούσε να μην είναι τοξικός, έτσι και ο Ανδρουλάκης δεν μπορεί να μην ζει στο 1980. Και αυτός είναι εγκλωβισμένος στις εμμονές του.

Τα πράγματα όμως είναι απλά και το έχει αποδείξει η μακροχρόνια υπεροχή Μητσοτάκη. Για να κερδίσεις τους πολίτες πρέπει να δουν ότι τους είσαι χρήσιμος. Τότε θα σε ακολουθούν μέχρι να βρεθεί ένας άλλος πιο... χρήσιμος, για να σου φύγουν. 

Υπάρχουν εκατοντάδες φλέγοντα θέματα που απαιτούν την ύπαρξη χρήσιμων κομμάτων. Κανένα τους δεν ασχολείται, ούτε φυσικά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη. Η κυβέρνηση εντελώς ανήθικα δημοσιεύει ονόματα αθώων οφειλετών κατεστραμμένων από τις κρίσεις μαζί με αυτά των απατεώνων. Που είναι το ΠΑΣΟΚ να τους υπερασπιστεί, να πει όχι στην άδικη διαπόμπευση; 

Ένα εμμονικό ΕΣΡ εντελώς αντισυνταγματικά έκλεισε χωρίς λόγο πάνω από 220 ραδιοφωνικές επιχειρήσεις, απολύθηκαν 1.000 άνθρωποι. Ξέρει τίποτα στο ΠΑΣΟΚ; Οι Ρομά έχουν το 60% της παραβατικότητας στην χώρα. Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ; 

Η αδιανόητη γραφειοκρατία φρενάρει επί 10-15 χρόνια έργα που θα έπρεπε να γίνονται σε κάποιους μήνες. Πώς το λύνουμε παιδιά του ΠΑΣΟΚ; Να ψηφίσουμε έναν άχρηστο Δήμαρχο - όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ - και όχι έναν αποδεδειγμένα ικανό γιατί τον υποστηρίζει η ΝΔ; Και η πόλη; Στο έλεος του άχρηστου; 

Όσο λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ αντί να είναι χρήσιμοι απλώς πολεμούν τον Μητσοτάκη με σκληρές φρασούλες που κανείς δεν ακούει πια, το 13% δεν θα μεγαλώσει. Και μην νομίζουν ότι επειδή για παράδειγμα παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την Παιδεία στα Ιωάννινα το πήρε είδηση κανένας. Το θέμα είναι τι λέει δημόσια ο αρχηγός. Αυτόν ακούνε οι πολίτες.

                                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης