Μια αντιπολίτευση - δεινόσαυρος, πάντα αδιόρθωτη και πάντα ανίκανη να συνεισφέρει στην διόρθωση της χωρας

Μια ματιά στην επικαιρότητα είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε μόνιμη παραλυσία, πάντα με ευθύνη ενός πολιτικού συστήματος εντελώς ανίκανου να σχεδιάσει και να διορθώσει. 

Ένα ολόκληρο νησί, η Σαμοθράκη έμεινε επί μέρες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση γιατί από το 1995 δεν έχουν καθαρίσει ποτέ τον βυθό του λιμανιού παρά τις συνεχείς επίσημες αναφορές προς τα αρμόδια υπουργεία για το πρόβλημα. Αποτέλεσμα να μην μπορεί να εισέλθει πλοίο.

Ένα ελικόπτερο έπεσε στον Πόρο αφού απογειώθηκε από ένα πρόχειρο ελικοδρόμιο που δεν έχει άδειες, διαγραμμίσεις, σήματα στα καλώδια της ΔΕΗ. Υπάρχουν δεκάδες τέτοια ελικοδρόμια σε όλη τη χώρα, πάλι υπάρχουν επίσημες αναφορές για την επικινδυνότητα τους αλλά ποιος να διορθώσει τι;

Στο πάρκο Τρίτση, διορίζουν κάθε φορά μια διοίκηση κομματικών για να διεκπεραιώνουν κομματικές προσλήψεις και αναθεσούλες σε δικούς μας και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Απόλυτη ερημοποίηση με νεκρά ψάρια, βρώμα, καταληψίες παρακμή.

Άπειρα τα παραδείγματα αυτής της παραλυσίας στη χώρα, μιας ελληνικής διαχρονικής μοναδικότητας που μοιάζει  με έναν εφιάλτη που δεν αντιμετωπίζεται ποτέ.

Απέναντι σε αυτή την δυσχερή πραγματικότητα δείτε πως λειτουργούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Παρακάμπτουν εντελώς την ακυβερνησία της χώρας - γιατί περί αυτού πρόκειται - και ασχολούνται με το πως θα υπονομεύουν όποιον κυβερνά. Κάνουν θέμα αν θα μείνει η θα φύγει η κυρία Θάνου, τι πτυχίο έχει αυτός που ανέλαβε την ΕΥΠ, αν είναι σωστό να φέρνουν τροπολογίες εκτός διαδικασίας (όταν οι ίδιοι μόνο έτσι νομοθετούσαν) κ.α.

Μονίμως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντί να έχουν προτάσεις για το πως θα διορθώσει η χώρα της παραλυσία της, χάσκουν. Η Ελλάδα υποφέρει και αυτοί είναι πάντα ανίκανοι να σκεφτούν κάτι.

                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης