Λίγο πριν την κάλπη, όλοι εναντίον όλων (γιατί οι εκλογές έχουν κριθεί;)

Προφανώς όλοι βλέπουμε πια τους πολιτικούς αρχηγούς να σταματούν εντελώς κάθε συζήτηση για μεταξύ τους μετεκλογική συνεργασία και να βάλλουν κατά πάντων με όσα χειρότερα μπορούν να τους καταλογίσουν. Δηλαδή βλέπουμε το όλοι εναντίον όλων.

Ο Τσίπρας βρίζει Βαρουφάκη, Ανδρουλάκη και φυσικά Μητσοτάκη, ο Μητσοτάκης καταφέρεται εναντίον Τσίπρα, Βαρουφάκη, Ανδρουλάκη, ο Ανδρουλάκης βεβαιώνει ότι σε θα συνεργαστεί ποτέ με Μητσοτάκη, Τσίπρα, Βαρουφάκη κ.ο.κ.

Η έντονη αυτή αντιπαράθεση γίνεται διαρκώς οξύτερη και πολλοί εκτιμούν ότι στην ουσία γκρεμίζεται κάθε μετεκλογική γέφυρα συνεννόησης. Πώς θα υπάρξει κυβέρνησης συνεργασίας; Δεν γίνεται. Και γιατί συμβαίνει αυτό; 

Αυτό συμβαίνει διότι πλέον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάμε για μια επανάληψη του 2019, δηλαδή προς αυτοδυναμία. Συνεπώς με βάση αυτή την προοπτική ο στόχος είναι μόνο ένας: Πώς θα πάρουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, ψαλιδίζοντας φυσικά όλους τους άλλους. "Ότι καλύτερο πάρουμε σε ποσοστό  και μετά βλέπουμε", είναι ο κομματικός στόχος και η τακτική είναι η συνήθης: Βλέποντας και κάνοντας. Δεν υπάρχουν σχέδια. Πότε υπήρξαν σχέδια στην Ελλάδα; 

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ θα έχει ποσοστό άνω του 35% και μια διαφορά έξι και πλέον μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δείχνουν ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις. Δείχνουν επίσης ότι οι αριθμοί βελτιώνονται μέρα με την μέρα, υπέρ Μητσοτάκη. Να γιατί ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να πει ότι "ο Ανδρουλάκης είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ". Γκρεμίζει την γέφυρα με το ΠΑΣΟΚ για να πει ότι η λύση είναι μόνο η αυτοδυναμία του.

Η ΝΔ προσπαθεί να πάρει το υψηλότερο δυνατό ποσοστό στις 21 Μαίου ώστε να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία στις 2 Ιουλίου (αυτό προβλέπουν και οι δημοσκοπήσεις: Ο πρώτος θα γίνει αυτοδύναμος μετά).

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πιάσει το 30% για να βάλει οριστικά το ΠΑΣΟΚ 20 μονάδες πίσω και να πει "εντάξει έχασα και πάλι αλλά εγώ θα είμαι κάποια στιγμή ο επόμενος". Και τέλος το ΠΑΣΟΚ απλώς δεν θέλει να συγκυβερνήσει γιατί φοβάται ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εξαϋλωθεί υπέρ της ΝΔ. Θα έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικά την θέση του ΠΑΣΟΚ σε έναν νέο δικομματισμό.

Έμμεσα λοιπόν, όλοι έχουν παραδεχθεί ότι οι εκλογές έχουν κριθεί. Αν όντως το έχουν δει σωστά θα το δούμε την άλλη Κυριακή.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης