Λάκης Λαζόπουλος: Από γελωτοποιός στην κοινωνία κόντρα στην εξουσία, γελωτοποιός στη Νέα Αυλή μαζί με την εξουσία

Στον Μεσαίωνα οι γελωτοποιοί ήσαν δυο ειδών: Αυτοί που σατίριζαν σκληρά την εξουσία στους δρόμους και στις γειτονιές και αυτοί που χάιδευαν τα αυτιά των φεουδαρχών στις αυλές τους. Κάθε σοβαρός Οίκος Ευγενών είχε τους γελωτοποιούς του.

Ο κ. Λαζόπουλος ξεκίνησε ως γελωτοποιός των δρόμων. Σατίρισε με δύναμη την εν Ελλάδι εξουσία, δεν της χαρίστηκε ποτέ και μάλιστα θριάμβευε όταν με σειρά βίντεο υπενθύμιζε τι έλεγαν πριν και τι έπρατταν μετά. Κέρδισε γρήγορα την λαίκή αποδοχή και πολύ σύντομα έγινε σημείο αναφοράς για μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Από τον Ιανουάριο του 2015 όμως, δηλαδή από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και μετά, ο γελωτοποιός Λάκης έγινε της Αυλής. Εγκατέλειψε την σάτιρα στην εξουσία, "ξέχασε" να υπενθυμίζει τι έλεγαν και τι πράττουν, ούτε πηρε χαμπάρι την πρωτοφανή καταστροφή που βιώνει η χώρα με νέους άδικους φόρους, κλειστές τράπεζες, την κοινωνία στους δρόμους, τα άδεια ταμεία και τις πρωτοφανείς αδικίες που πολλαπλασιάζουν την απελπισία.

Δεν είδε επίσης ούτε την ΑΝΕΥΘΥΝΗ και επικίνδυνη έλλειψη σχεδίου της Νέας Αυλής. Έτσι, κάθε φορά που βγαίνει ως γελωτοποιός του Νέου Οίκου Ευγενών πια, τι κάνει; Χαιδεύει τα αυτιά τους.

Μέχρι εδώ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Λαζόπουλο. Μια δουλειά κάνει για να ζήσει ας την κάνει όπως νομίζει. Πρόβλημα έχουμε όμως όταν για να χαιδέψει τα αυτιά των Ευγενών της Νέας Εξουσίας είναι αναγκασμένος να βρεί τους δήθεν ΕΧΘΡΟΥΣ που ευθύνονται για όσες καταστροφές ζούμε εδώ και 13 μήνες. Πρώτος στη λίστα ο Σοιμπλε.

Αυτός βάζει τους Ευγενείς του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνουν τα σκληρά μέτρα (ενώ παλαιότερα αν και πάλι αυτός τους έβαζε έφταιγαν οι κυβερνώντες). Μόνο που ο γελωτοποιός Λαζόπουλος ξεχνά ότι ο κ. Σόιμπλε είναι ο μόνος που μας έχει πει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, σε αντίθεση με τον ίδιο ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΥΒΕΙ..

Η πικρή αλήθεια είναι - όπως ο Σόιπλε έχει πει - ότι η Ελλάδα έχει έναν υπέροχο λαό "που τον καταστρέφει το πελατειακό σύστημα των πολιτικών". Έχει πει ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα αλλά μόνο για την εξουσία. Έχει πει ότι το κράτος - μαμμούθ των πολτικών καταστρέφει ΤΗΝ ΑΝΆΠΤΥΞΗ. Έχει πει ότι η Ελλάδα δεν είναι κανονική χώρα γιατί είναι μια χώρα χωρίς κανόνες.

Στα 7 χρόνια της κρίσης που όλα γίνονται χειρότερα ο Σόιμπλε είπε αλήθειες που επιβεβαιώνονται δηλαδή δικαιώνεται καθημερινά, ενώ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ο γελωτοποιός μας λένε μόνο μπούρδες. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο: Η βλακεία του γελωτοποιού να συνδέσει το αναπηρικό καροτσάκι με την ευφυία Σόιμπλε, ή η ιδιοτέλεια να τον εμφανίζει εχθρό ενώ μόνο αλήθειες μας έχει πει.

                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης