Κύριοι της κυβέρνησης δεν σας δίδαξαν με το πάθημα τους οι Ιαβέρηδες Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου;

Ο σοφός άνθρωπος διδάσκεται από τα λάθη του. Μάλιστα όπως έχει ειπωθεί, λάθος είναι όταν το διαπράττεις δεύτερη φορά, την πρώτη μπορεί να είσαι δικαιολογημένος, να μην ήξερες. Ο σοφότερος άνθρωπος, διδάσκεται και από τα λάθη των άλλων, ώστε χωρίς δικό του κόστος, να αποφύγει να τα κάνει ο ίδιος.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς των Οικονομικών Σταϊκούρα και Σκυλακάκη, θα ήθελα να τους υπενθυμίσω το τραγικό λάθος των Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Σαμαρά, που τους στοίχισε την εξουσία και τους έστειλε οριστικά σπίτι τους (κι ας υποκρίνονται ότι συμμετέχουν στο δημόσιο βίο).

Στην οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2009, αντί να στηρίξουν τα ΑΘΩΑ θύματα της που χωρίς να ευθύνονται σε τίποτε για αυτήν, έχαναν εισοδήματα και σπίτια, οργάνωσαν τους ΔΙΩΓΜΟΥΣ τους. Ξεκίνησαν με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ακόμα και ολίγων ευρώ (αντί να δημιουργήσουν ένα ακατάσχετο όριο). Συνέχισαν με ποινικοποίηση χρέους προς το Δημόσιο, μόλις 5.000 ευρώ (!) για να μπορούν με το παράνομο αυτόφωρο των 20 μηνών, να συλλαμβάνουν καταστραμένους πολίτες για παραδειγματισμό.

Αυτοί οι τρεις σύγχρονοι ΙΑΒΕΡΗΔΕΣ είχαν το θράσος να υπερασπίζονται τους διωγμούς των πληβείων που είχαν εξαπολύσει, με δημόσιες αναφορές τους στα δήθεν βελτιωμένα εισπρακτικά οικονομικά στοιχεία.( Πρώτα οι ΑΡΙΘΜΟΙ). Και να πιστεύουν οι αφελείς, ότι μπορούν και να επανεκλεγούν. Οι πληβείοι, τους καταψήφισαν με οργή επιλέγοντας ότι άλλο υπήρχε μπροστά τους. Από φασίστες τραμπούκους (Χρυσή Αυγή), μέχρι γραφικούς (Λεβέντης, Καμμένος).

Λυπάμαι που το γράφω αλλά έστω πιο βελούδινα, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Βλέπω τον κ. Σταϊκούρα στην επιστρεπτέα προκαταβολή να υπερασπίζεται τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους. Να εξηγεί πως μια επιχείρηση με τζίρο 300 ευρώ (!!!) δεν ενισχύθηκε γιατί δεν είχε 20% μείωση! 

Δεν γνωρίζω ποιος δαιμόνιος εγκέφαλος σκέφτηκε ότι η τα κλειστά μαγαζιά του λιανεμπορίου όταν έχουν τζίρο 10 ευρώ (δέκα) και μετά έγινε μόνο 11 ευρώ, δεν πρέπει να ενισχυθούν. Μάλλον θα υποθέτουν ότι με 11 ευρώ μπορούν να πληρώσουν ρεύμα, υπόλοιπο ενοικίου, ΕΦΚΑ, τηλέφωνα και ότι τους περισσέψει να τρέξουν στο Σούπερ Μάρκετ να γεμίσουν το ψυγείο του σπιτιού τους και να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους.

Τι έχει συμβεί στην κυβέρνηση και δεν αξιολογεί ούτε τα βασικά; Κρούω κώδωνα κινδύνου με μια παραίνεση: Ξυπνήστε. Άνθρωποι σας χρειάζονται, όχι αριθμοί. Αφήστε τις εξισώσεις της γελοιότητας και βοηθήστε τους. Γιατί μπορεί λόγω ανεπάρκειας του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις να είσαστε ψηλά, αλλά αν η οργή από την αδικία επεκταθεί, οι πολίτες θα βρουν ακόμα και Λεβέντηδες και Καμμένους για να σας τιμωρήσουν.

                                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης