Κυβερνήσεις, ΟΛΜΕ και η αυξανόμενη βία στα Σχολεία

Ο Άγγελος Τσιγκρής, εγκληματολόγος και βουλευτής, σε μια μακρά συζήτηση που είχα μαζί του, ήταν απόλυτος: Για τις επιθέσεις και τις συμμορίες των 15χρονων στα σχολεία ευθύνεται κατά 90% η οικογένεια. Όπως μου εξήγησε, μελέτες βεβαιώνουν ότι η φτώχεια οδηγεί πολλούς γονείς στο να εγκαταλείπουν τα παιδιά τους, να μην τα παρακολουθούν, να μην γνωρίζουν ούτε τι σκέφτονται ούτε τι πράττουν.

Προέρχομαι από μια βαθιά φτωχική οικογένεια που όταν έβρεχε, στο νοικιασμένο σπίτι, βάζαμε τις κατσαρόλες σε επίκαιρα σημεία να μαζεύουν το νερό και το πετάγαμε έξω λες και ήμασταν σε πλοίο που βούλιαζε. Κανένα από τα 4 παιδιά της οικογένειας δεν κατέληξε να κυκλοφορεί, με μαχαίρι, να κλέβει συμμαθητές, να κλωτσά αδύναμους. Τι ήταν αυτό που μας είχε σώσει; Το σχολείο.

Δεν γνωρίζω τι λένε οι μελέτες για την (δεδομένη) ευθύνη της οικογένειας αλλά εγώ πιστεύω ότι το μεγάλο πρόβλημα που ήδη αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι η έλλειψη ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ στο Σχολείο. Στη δικιά μου εποχή, που κάθε τάξη είχε 55 μαθητές, ο δάσκαλος και ο καθηγητής ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα, ενώ το Σχολείο στο σύνολό του δεν επέτρεπε καμία παρεκτροπή από την εκμάθηση και το ήθος.

Κάθε φαινόμενο αυθαιρεσίας δεν προλάβαινε καν να εκδηλωθεί, ο πέλεκυς ήταν αμείλικτος. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ κυριαρχούσε, δεν υπήρχαν περιθώρια για συμμορίες, μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς, αυτα ήταν αδιανόητα.

Τι συμβαίνει σήμερα στο ελληνικό Σχολείο; Δεν υπάρχει ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Οι ίδιοι οι καθηγητές κάνουν τα στραβά μάτια, φοβούμενοι ότι θα υποστούν και οι ίδιοι τα χειρότερα, αν αντιδράσουν. 

Η έλλειψη πειθαρχίας και η ατιμωρησία μαζί με την θλιβερή χαμηλή ποιότητα εκπαίδευσης συνθέτουν μια εκπαιδευτική κοινότητα βαριάς παρακμής, όπου για την κατάντια των παιδιών - που ούτε διδάσκονται σωστά, ούτε προστατεύονται από το να καταλήξουν στη βία - ευθύνονται οι εκάστοτε κυβερνώντες και φυσικά οι θλιβεροί του Συνδικαλισμού. 

Η ΟΛΜΕ καταστρέφει με βάναυσο τρόπο το μέλλον της χώρας. Ούτε βλέπει, ούτε ακούει, ούτε προτείνει. Μόνο απεργεί ή λέει όχι σε οτιδήποτε προτείνεται. Κυβέρνηση και ΟΛΜΕ να γνωρίζουν λοιπόν ότι αν δεν επιστρέψουν στα Σχολεία η πραγματική παιδεία (φιλοσοφία, ποίηση, λογοτεχνία, Τέχνες και ότι άλλο) και η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, η βία θα αυξηθεί. Είστε όλοι εσείς ΕΝΟΧΟΙ για κάθε περιστατικό βιας που ζούμε.

                                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης