Θεατές στην οπαδική βία, αυτοί που πρέπει να επέμβουν

Η σύλληψη του 23χρονου δολοφόνου στη Θεσσαλονίκη, πως σκότωσε χωρίς λόγο έναν 19χρονο επειδή ήταν φίλαθλος του Άρη αρχικά αποδεικνύει ότι πλέον η ΕΛΑΣ εξιχνιάζει ΟΛΑ τα εγκλήματα (100%) πλην των μαφιόζικων εκτελέσεων. Στη συνέχεια, η δολοφονία αυτή ξεγυμνώνει όσους υποτίθεται ότι έχουν εξουσία στα χέρια τους.

- ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις επιτρέπουν την οπαδική βία, αφού δεν έχουν κάνει τίποτε απολύτως για να την αντιμετωπίσουν. Μιλάμε για εκατοντάδες περιστατικά σκληρής βίας κάθε χρόνο. Καμιά κυβέρνηση δεν νοιάστηκε. Πλέον υπάρχουν οργανωμένοι χούλιγκανς σε όλες τις ομάδες που - όπως και στην περίπτωση του 23χρονου φονιά - έχουν φτάσει στο σημείο να... περιπολούν τις νύχτες για να δέρνουν ανυποψίαστα παιδιά.

- Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ υπερασπίζεται την ιδεολογική βία, όταν δεν καταγγέλλει ξυλοδαρμούς, καταστροφές, εξευτελισμούς, στα Πανεπιστήμια. Δεν καταγγέλλει ούτε  εμπρησμούς οχημάτων πολιτών ακόμη και τρόλει στους δρόμους. Επιπλέον υποδαυλίζει την βία με αυτή την ακραία φρασεολογία (ή εμείς ή αυτοί) με τον διχασμό, με τα ψεύδη και τις ύβρεις.

- ΟΙ ΠΑΕ του ποδοσφαίρου, ανέχονται, συνεργάζονται και πολλές φορές χρηματοδοτούν τους χούλιγκανς. Αυτοί μπορεί να είναι οι μόνοι δικαιολογημένοι αφού σίγουρα τους φοβούνται. Ποιος πρόεδρος ρισκάρει την προσωπική του ζωή απέναντι στον χουλιγκανισμό; 

Η Θάτσερ είχε λύσει βελούδινα το πρόβλημα του χουλιγκανισμού στα γήπεδα της Αγγλίας απαγορεύοντας επί μια πενταετία την έξοδο των ομάδων στην Ευρώπη. 

Η οικονομική καταστροφή των εκεί ΠΑΕ ήταν τέτοια που οι ομάδες αναγκάστηκαν να αναλάβουν την ομαλή διεκπεραίωση των αγώνων σε τέτοιο βαθμό ώστε πλέον στα γήπεδα τους να μην υπάρχουν φράχτες και κάγκελα. Όποιος πετάξει ένα μπουκάλι από νερό, εντοπίζεται και δεν επιτρέπεται να πάει πάλι σε αγώνα της ομάδας του (παρίσταται σε αστυνομικό τμήμα!)

Τι θα κάνουν κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ΠΑΕ με την βία στο ποδόσφαιρο; Γιατί σύντομα έρχονται κι άλλοι νεκροί.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης