Η ψευδής καθημερινή ατζέντα στον δημόσιο διάλογο, είναι το πρόβλημα της κυβέρνησης

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει πράγματι να κάνει τις εκλογές το 2023 "αλλά δεν θα τα καταφέρει". Θεωρούν δηλαδή ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει την σφοδρή και χωρίς έλεος αντιπολίτευση με την ευκαιρία (;) της ακρίβειας και της πανδημίας και θα αναγκαστεί να προσφύγει νωρίτερα στις κάλπες.

Πράγματι γίνεται μια χωρίς έλεος αντιπολίτευση, που εκπορεύεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και γίνεται χωρίς κανόνες, με μοναδικό στόχο την τυφλή φθορά της κυβέρνησης. Δεν συνοδεύεται από προτάσεις, ούτε υπάρχει αγωνία κάτι να διορθωθεί. Μόνος στόχος όπως είπαμε η φθορά "με κάθε κόστος" για όλους, (όχι μόνο για την κυβέρνηση).

Ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά με την γνωστή συνταγή των ψεμάτων, των ύβρεων και της τιποτολογίας έχει καταφέρει να βάζει καθημερινά την ατζέντα στης πολιτικής συζήτησης. Από το πρωί μέχρι το βράδυ επιτίθεται για ανύπαρκτα θέματα π.χ. γύρω από τον Γεωργιάδη αλλά και ότι άλλο προκύψει ευκαιριακά. Χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς και έχει εξαφανίσει από την δημόσια συζήτηση οτιδήποτε ουσιαστικό και σημαντικό για την κοινωνία.

ΤΟ ΚΚΕ επιτίθεται μέσα από εκατοντάδες δορυφορικά Σωματεία που έχει ιδρύσει σε όλη τη χώρα σε ΤΡΙΑ επίπεδα: Διαδηλώνουν στις πληγείσες περιοχές με πρόσχημα ότι δεν έχουν παρθεί μέτρα στήριξης και ανασυγκρότησης. β) Με κινητοποιήσεις στα Σχολεία (αλλά εδώ η κατάσταση εκτονώνεται τελευταία) και γ) με τους αγρότες. ΟΛΑ τα Σωματεία του ΚΚΕ κινητοποιούνται σαν δήθεν ανεξάρτητα και αναπαράγουν λέξη προς λέξη κείμενα του Περισσού. Αυτόν τον καιρό, έχουν ενεργοποιηθεί πλήρως για να "πριονίσουν" την κυβέρνηση.

Υπάρχει και ένας τρίτος στο παιχνίδι και είναι το ΠΑΣΟΚ, που έχει αποφασίσει να είναι θεατής. Δεν καυτηριάζει ούτε την λασπολογία ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά ασχολείται με το ΚΚΕ. Ευκαιριακά κάνει και αυτό σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά ούτε βλέπει, ούτε ακούει τίποτε για το χαμηλό επίπεδο της πολιτικής ζωής που οφείλεται αποκλειστικά στην τακτική συσκότισης του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα όχι μόνο δεν την καταγγέλλει αλλά (αδίκως) την φορτώνει στην κυβέρνηση ότι δήθεν την συνδημιουργεί!

Με βάση τα παραπάνω, η κυβέρνηση έχει το εξής πρόβλημα, Οτιδήποτε θετικό πράττει, να εξαφανίζεται μέσα στη θύελλα των ύβρεων του ΣΥΡΙΖΑ και των κινητοποιήσεων του ΚΚΕ. Αυτά προβάλλουν τα κανάλια, αυτά φτάνουν στους πολίτες, στο τέλος, αυτά φθείρουν την κυβέρνηση. Τα θετικά της αγνοούνται.

Είναι λοιπόν πρωτεύουσας σημασίας για την κυβέρνηση, να βρει έναν τρόπο ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ την καθημερινή ατζέντα στον δημόσιο βίο. Στα τηλεοπτικά πάνελ να επιστρέψει η σοβαρότητα, οι συζητήσεις να αφορούν τα σημαντικά, στη Βουλή να μηδενιστεί η αντιπαράθεση για το τίποτα κ.ο.κ. Έχει η κυβέρνηση κάποιον τρόπο να επαναφέρει την ομαλότητα στη θέση των κραυγών;

                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης