Η χώρα δεν έχει αξιωματική αντιπολίτευση

Φαίνεται ότι είναι οριστικό. Η χώρα θα πορεύεται πλέον χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2012 εν μέσω μνημονιακής κρίσης, βρέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και τι έκανε; Καταψήφιζε τα πάντα, δίχαζε στους δρόμους, ύβριζε τον πολιτικό αντίπαλο.

Το 2015 ανέλαβε την εξουσία αλλά τίποτε δεν άλλαξε. Στα κηρύγματα μίσους και διχασμού, απλώς πρόσθεσαν και την μόνιμη ακυβερνησία αφού ποτέ δεν είχαν σχέδιο, ενώ η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση έγιναν η καθημερινότητα τους. Για όλα αυτά έχασαν ευκολα την εξουσία φυσικά.

Σήμερα, πάλι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, είναι φανερό ότι όχι μόνο δεν συνετίστηκαν από την αποτυχημενη διαδρομή τους αλλά έγιναν ακόμα πιο χειρότεροι. Δείτε το χάος που προσπαθούν να δημιουργήσουν στην Προανακριτική για την σκευωρία της Novartis. Τα τινάζουν όλα στον αέρα μέσω Πολάκη, Τζανακόπουλου.

Την ώρα λοιπόν, που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλα εσωτερικά προβλήματα όπως της οικονομικής ανόρθωσης, του εκσυγχρονισμού του κράτους, αλλά και εξωτερικά προβλήματα όπως τα κύματα μεταναστών και την τουρκική προκλητικότητα, στον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν θλιβερές τακτικές υπονόμευσης όχι τελικά των πολιτικών τους αντιπάλων αλλά της ίδιας της χώρας.

Όλα αυτά (και πολλά άλλα) τα κάνουν παραμερίζοντας την κρισιμότητα των καιρών και αυτό δείχνει ότι είναι πάντοτε επικίνδυνοι. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε πια από αυτούς, ως κοινωνία. Δεν μπορούν μα ούτε και ενδιαφέρονται να είναι χρήσιμοι.

Το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκανος να δημιουργήσει και να είναι κοινωνικά και πολιτικά ωφέλιμος, είναι απλό: Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έχει το πολιτικό μέγεθος της θέσης του, επιτέλους ας το λέμε. (Ηγέτης που ψεύδεται συνεχώς, διαιρεί την κοινωνία και δεν έχει σχέδιο για τίποτε, δεν είναι ηγέτης...).

Και εδώ είναι η μεγάλη ευκαιρία του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν να αποδειχθούν ανίκανοι στο να εκθρονίσουν έναν τέτοιο παρακμιακό και άχρηστο για τα κοινά ΣΥΡΙΖΑ από την δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων. Γιατί τότε μένει μόνο η ελπίδα να γεννηθεί κάτι άλλο στην Κεντροαριστερά που όμως προς το παρόν δεν φάινεται στον ορίζοντα. Και όσο δεν φάινεται, θα ζούμε την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. 

                              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης