Η πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρόταση... ευκαιρίας της ΝΔ

Δεν ήταν και πολύ έξυπνη ιδέα να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Όχι μόνο γιατί έχουμε έτσι κι αλλιώς εκλογές σε 2-3 μήνες οπότε η κυβέρνηση θα... "πέσει" από μόνη της, αλλά γιατί της έδωσαν την ευκαιρία ενός πλήρους απολογισμού και μάλιστα σε σύγκριση μαζί τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεώρησε ότι θα σφυροκοπάει χωρίς έλεος την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις, το "καθεστώς" Μητσοτάκη, το έλλειμμα δημοκρατίας και άλλα συναφή. Τι έγινε όμως; Μάλλον το αντίθετο:

- ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ τους είπαν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το 75% των εισροών στην Ευρώπη ήταν από Ελλάδα και τώρα είναι μόνο το 2%. Τα νησιά είχαν βουλιάξει από μετανάστες ενώ τώρα υπάρχει κανονικότητα. Η ανύπαρκτη νεκρή Μαρία έγινε σημαία τους για να δυσφημιστεί η χώρα και συνεχίζουν να την θεωρούν υπαρκτή.

- ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ υπήρχαν 1.060.000 εκκρεμότητες που διευθετήθηκαν ενώ δόθηκαν για πρώτη φορά και αυξήσεις. Η δε ανεργία από 17,5% έχει πέσει στο 11,5% ενώ ο βασικός μισθός θα έχει αυξηθεί τρεις φορές.

- ΣΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ του κράτους, οι πολίτες κάνουν πλέον πάνω από 1,1 δισ. συναλλαγές το χρόνο με το Δημόσιο από τον υπολογιστή τους, καμία σύγκριση με το χθες.

- ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ο ρυθμός της φέτος τριπλασιάστηκε, οι εξαγωγές υπερδιπλασιάστηκαν, ο τουρισμός έκανε νέο ρεκόρ και πάει για το επόμενο, οι επενδύσεις αυξήθηκαν πρωτοφανώς.

- ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ υπήρξε σωστή διαχείριση από όλες τις απόψεις σε αντίθεση με το παρελθόν που όλα ήταν αφημένα στην τύχη τους. Ένα παράδειγμα το 112 που δεν επέτρεψε να υπάρξει νέο Μάτι, ή η στήριξη στις μέρες της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

- ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ οι ρυθμοί ειναι πρωτόγνωρα γοργοί σε αντίθεση με το παρελθόν (ένα παράδειγαμ η πολύπαθη Πατρών - Πύργου που είναι και μπροστά από το χρονοδιάγραμμα) ενώ πολλά έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

Για να μην μακρυγορώ, η πρόταση δυσπιστίας έδωσε την μεγάλη ευκαιρία σε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης να κάνουν πλήρεις απολογισμούς και να τους συγκρίνουν με τους προηγούμενους. Αναρωτιέμαι λοιπόν: Ποιος θα κερδίσει από την πρόταση δυσπιστίας; Θα το δείτε στις επόμενες δημοσκοπήσεις...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης