Η μεγάλη ευκαιρία που έχει πολιτικά η χώρα

Θέλουμε δεν θέλουμε, διαφωνούμε δεν διαφωνούμε, ο Μητσοτάκης έδωσε μια ευκαιρία στη χώρα. Ποια είναι αυτή; Η Ελλάδα, να σχεδιάζει, να προγραμματίζει, να υλοποιεί. Θα υπενθυμίσω ότι τα τελευταία 12 χρόνια όσες κυβερνήσεις ανέλαβαν να διαχειριστούν την βαριά οικονομική κρίση δεν είχαν ιδέα τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός καταγγέλλοντας εγκληματικά και προσχηματικά τα μνημόνια ως μόνη αιτία της οικονομικής καταστροφής. Όταν ανέλαβε πρωθυπουργός μέσα σε 1 λεπτό δέχθηκε να τα υλοποιεί.

Στο μεταξύ είχε διχάσει τους Έλληνες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ τον πραγματικό ένοχο που κατέστρεψε τη χώρα και ήταν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης. Οι ευθύνες του για την παραπλάνηση των Ελλήνων ήταν τεράστιες.

Μετά ήρθε ο Τσίπρας. Ενώ γνώριζε ότι θα αναλάβει την εξουσία το μόνο που φρόντισε ήταν να συνεννοηθεί μήνες πριν με τον Καμμένο για συγκυβέρνηση. Δεν είχε σχέδιο για τίποτε υποσχόμενος ότι θα καταργήσει τα μνημόνια "με ένα άρθρο και ένα νόμο". Η γελοιότητα: Εφάρμοσε κατά γράμμα όλα τα μνημονιακά μέτρα, η χώρα ορθοπόδησε από την τήρηση τους και αυτός κόμπαζε ότι κυβέρνησε καλά!

Όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε με πλήθος σχεδίων. Όλα είχαν αποτέλεσμα (πλην του αργού άθλιου κράτους, που δεν έχει αλλάξει πουθενά) και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: Η χώρα μπορεί να λειτουργεί. Να έχει ασφαλή σύνορα, να περιορίσει την βία, να φέρει το τρένο, να μειώσει φόρους, να ιδιωτικοποιήσει προβληματικές εταιρίες - ζόμπι, δεν έχει τέλος η απαρίθμηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης. Ακόμα και στην πανδημία, η Ελλάδα λειτουργεί με ελάχιστα θύματα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ποια είναι η ευκαιρία που προσφέρει στη χώρα ο Μητσοτάκης; Τα κόμματα εξουσίας να αρχίσουν α) Να σχεδιάζουν β) Να μιλούν με ειλικρίνεια γ)  να μην περιμένουν πότε θα πέσει από μόνη της η κυβέρνηση για να αναλάβουν αυτά χωρίς κανένα σχέδιο.

Έχουμε πολιτικά την ευκαιρία να αφήσουμε στη λήθη του παρελθόντος την φαύλη μεταπολίτευση και να περάσουμε σε μια νέα εποχή κανονικότητας που μπορούσε η χώρα να την έχει από την δεκαετία του 80 αλλά ποτέ δεν το θέλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οι πολίτες έχουν καταλάβει τι εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή ο Μητσοτάκης και στις δημοσκοπήσεις εγκρίνουν, δίνοντας του πρωτοφανή ποσοστά. Η αντιπολίτευση όχι. Κοιμάται, ψάχνει να βρει εχθρούς, δεν έχει τίποτε να προτείνει. Είναι ακόμα πρόβλημα για τον τόπο.

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης