Η μέθοδος Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση κάθε κρίσης (τώρα της οικονομίας)

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν και πάλι μια σαρωτική θετική ψήφο στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του. Οι δημοσκόποι εξηγούν ότι αυτό οφείλεται στις δυο μεγάλες νίκες, την κρίση στον Έβρο και την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Υπενθυμίζω, ότι η κυβέρνηση είχε και πριν από τις δυο αυτές δοκιμασίες υψηλά ποσοστά που τώρα φαίνεται πως τα εδραίωσε αφού απέδειξε ότι είναι διαφορετικής αποτελεσματικότητας από κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Οι πολίτες είδαν ότι εφαρμόζει ότι υπόσχεται, δεν κάνει τακτικισμούς, υπουργοποίησε ικανούς εκτός κομμάτων, δεν ψεύδεται και το σπουδαιότερο: ΕΝΩΝΕΙ, δεν διχαζει ούτε σκορπά το μίσος (όπως κάθε απανταχού λαϊκιστής).

Ωστόσο, η χώρα και η ελληνική κοινωνία εισέρχονται σε μια μάχη ακόμα σκληρότερη, αυτή της καταβύθισης της οικονομίας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι για την οικονομική κρίση δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, (άλλωστε είναι παγκόσμια και ΟΜΟΙΑ σε όλες τις χώρες), όμως ήδη ο λαϊκισμός επιτίθεται. Τα περιγράφει όλα μαύρα, τα φορτώνει ήδη στον πρωθυπουργό και ψευδως ισχυρίζεται ότι θα ήσαν καλύτερα τα πράγματα αν... (Αν τι; Δεν έχουν ιδέα αλλά πρέπει να επιτίθενται).

Ο κ. Μητσοτάκης είναι πλεον ξεκάθαρο πως κυβερνά, το είδαμε στις δυο κρίσεις που διαχειρίστηκε. ΠΡΩΤΟΝ, έχει δίπλα του αυτους που ξέρουν το έργο (στρατιωτικούς για τον Έβρο, λοιμοξιωλόγους για την πανδημία). ΔΕΥΤΕΡΟΝ εφαρμόζει κατά γράμμα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Έτσι εισπράττει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φρονώ ότι το ίδιο θα κάνει και με την οικονομία. Θα συζητήσει με τους διαπρεπέστερους γι αυτήν (άλλωστε και ο ίδιος οικονομία έχει σπουδάσει). Και θα εφραμόσει με απόλυτο τρόπο το καλύτερο δυνατό. Ο μόνος κίνδυνος είναι να παρασυρθεί η κυβέρνηση σε λάθη, προσπαθώντας αλά παλαιά να ικανοποιήσει πελατειακά την κοινωνία. Είναι προσωπική του ευθύνη να μην συμβεί.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ετοιμαστεί για ένα διάγγελμα ειλικρίνειας όπου θα περιγράψει στους πολίτες την κατάσταση, τις αιτίες που την δημιουργησαν και τον οδικό χάρτη για να βγει η χώρα από την κρίση. 

Πιστεύω ότι θα τον βοήθήσει στην προσπάθεια του και κάτι που αρχίζει να φαίνεται όλο και καλύτερα: Ο κορωνοϊός είναι σε αποδρομή. Λιγότερο επικίνδυνος πια. Ακόμα και τα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι πλέον ήπια. Μην αποκλείεται πολύ σύντομα να επιστρέφουν οι κοινωνίες χωρίς τόσο φόβο στα καθημερινά τους.

                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης