Η κυβέρνηση σου δίδει μια Δεύτερη Ευκαιρία στον... Τειρεσία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ διανύει τον τέταρτο χρόνο εξουσίας της, έχει αποτύχει σε δυο σοβαρές εξαγγελίες της. Η πρώτη αφορά την γραφειοκρατία. Η κατάσταση είναι τραγική και τελευταία υπενθυμίζω συχνά τις τρεις Γέφυρες στην Εύβοια που έπεσαν από πλημμύρες τον Αύγουστο του 2020 και δυο χρόνια μετά δεν έχουν γίνει ούτε οι... μελέτες.

Ασφαλώς και χειροκροτεί κανείς ότι πολλές υπηρεσίες γίνονται πλέον διαδικτυακά και εξυπηρετούν αλλά με τα έργα υποδομών τι γίνεται; Χάος.

Φυσικά σπεύδω να πω στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην ψεύδονται λες και η γραφειοκρατία έγινε τα τελευταία τρία χρόνια. Και να μην καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι είναι αυτή που καθυστερεί. Για αυτό το χάλι είναι απολύτως συνυπεύθυνο όλο το πολιτικό σύστημα, ώστε εδώ και 40 χρόνια η Ελλάδα να είναι σε βαριά καθυστέρηση.

Το δεύτερο που η κυβέρνηση έχει αποτύχει είναι η περίφημη ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για χιλιάδες αδικημένους - αποκλεισμένους πολίτες που εμφανίζονται να χρωστούν ακόμα και μυθικά ποσά 20, 30 και 40 χρόνια πίσω. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ποδήλατο, ή να ανοίξουν μια μικρή επιχείρηση, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.

Τι έχει κάνει τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση; Ψήφισε έναν δυσνόητο νόμο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς πρεσβεύει. Την ίδια ώρα όμως που ο νόμος αυτός δεν λειτουργεί και ούτε διορθώνεται, η κυβέρνηση προχωρά σε έναν νέο ΤΕΙΡΕΣΙΑ που θα φακελώνει κάθε πολίτη για όλα του τα χρέη (Δημόσιο, ΕΦΚΑ, Δήμους, Τράπεζες κ.λπ.)

Δείτε την τελική εικόνα κύριοι της κυβέρνησης: Αυτός που σας πίστεψε ότι θα του δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία διαγράφοντας του όλα τα παλαιά χρέη ώστε να επιστρέψει λευκός στην οικονομική ζωή, τι του κάνετε; Τον εντάσσεται σε ένα Τειρεσία χρεών δηλαδή τον κρατάτε ακόμα πιο αποκλεισμένο από την ζωή.

Στα χαρτιά πάντα ο νόμος της δεύτερης ευκαιρίας αλλά στην πράξη σου φέρνουν το νέο Τειρεσία. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης