Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, ενισχύει μόνο τις βιώσιμες επιχειρήσεις για να εξυγιανθεί η αγορά - Καμία μέριμνα για τους υπόλοιπους;

Η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλέον ότι η Ευρώπη ΔΕΝ βοηθά οικονομικά τα κράτη - μέλη αν και είμαστε στον δεύτερο χρόνο της πανδημίας με πρωτοφανείς επιπτώσεις. Την ώρα που ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο τυπώνουν χρήμα και ενισχύουν επιχειρήσεις και πολίτες, η Ευρώπη δεν στηρίζει κανέναν. Είναι προκλητικά αδρανής.

Αναγκαστικά η Ελλάδα ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ από τις αγορές ώστε να ενισχύσει τους πληγέντες. Όμως ας είμαστε ειλικρινείς: Η χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων φαίνεται να γίνεται στοχευμένα βάση σχεδίου. Δεν υπάρχει ούτε η διάθεση, ούτε η δυνατότητα "τα χρήματα αυτά να μην πιάσουν τόπο".

Φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει μόνο τις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες γι αυτό και βάζει περιορισμούς και κόφτες, που ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ τις επιχειρήσεις που φυτοζωούν, που λειτουργούν παρασιτικά, που δεν πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικά κ.ο.κ.

Το σχέδιο αυτό έχει δυο παραμέτρους. Από τη μια, μέσα από την στοχευμένη χρηματοδότηση να υπάρξει μια ευρεία εξυγίανση να στηριχθεί η βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Από την άλλη, μετά την πανδημία, να υπάρξει ένα σχέδιο στήριξης των ανθρώπων που θα κλείσουν τις αδύναμες επιχειρήσεις τους, με επιδόματα, εύρεση εργασίας, επιμορφωτικά προγράμματα κ.α.

Ωστόσο, μια άλλη πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί κύριοι της κυβέρνησης είναι τούτη: Οι μικρές επιχειρήσεις που στοχευμένα ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από την κρατική ενίσχυση, καταλήγουν σε ανθρώπους που εν μέσω πανδημίας δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, το τηλέφωνο, το Σούπερ Μάρκετ.

Πολύ σωστά θα στηρίζατε τις βιώσιμες επιχειρήσεις για να εξυγιάνατε την αγορά σε μια φυσιολογική περίοδο. Σήμερα όμως με μια πανδημία που καταστρέφει υπάρχουν και οι άνθρωποι που πρέπει να στηρίξετε. Θα το κάνετε;

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης