Η ελληνική Παιδεία χωρίς... παιδεία λόγω κομματικού συνδικαλισμού

Καλό είναι να πει κάποιος στους καθηγητές μας, της Μέσης Εκπαίδευσης ότι προκαλούν αφόρητο εκνευρισμό με τη στάση τους. Έχουμε μια Παιδεία σε θλιβερή και κυρίως σε επικίνδυνη κατάσταση, μια παιδεία αφελληνισμού και πτωχευμένης γλώσσας, που παραδίδει λειτουργικα αναλφάβητους στην κοινωνία και οι συνδικαλιστές του κλάδου, εδώ και χρόνια δεν έχουν προτείνει τίποτε.  

Και μόνο από το γεγονός ότι ΟΛΑ τα παιδία φυλάνε απουσίες για να εγκαταλείψουν τα σχολεία το τελευταίο δίμηνο και να αφοσιωθούν αποκλειστικά στα φροντιστήρια, θα έπρεπε οι της ΟΛΜΕ να κυκλοφορούν με κόκκινα μάγουλα από ντροπή. 

Αλλά σιγά μην ντρέπονται. Προέχουν άλλα: Να μην αλλάξει τίποτε στην Παιδεία της τεμπελιάς, να μην αξιολογούνται, να μην επιστρέψουν οι επιθεωρητές στα Σχολεία, κ.ο.κ Καλά δεν είμαστε μισο-αργόσχολοι;

ΟΛΗ την ευθύνη την έχουν οι καθοδηγούμενοι από κόμματα και ιδιοτέλεια συνδικαλιστές του χώρου και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κάνουν επαναστατική γυμναστική απο συνήθεια. Δεν την έχουν βέβαια οι παραγκωνισμένοι από τις αποφάσεις καθηγητές, ωστόσο, αυτή η ντροπιαστική πραγματικότητα έχει φτάσει στα όρια της. Δεν πάει άλλο. 

Τα σκέφτομαι όλα αυτά διαβάζοντας ότι ελληνική γλώσσα, μυθολογία και στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού θα διδάσκονται πιλοτικά σε  επιλεγμένα σχολεία της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η πιλοτική αυτή εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία των ΗΠΑ, σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια, η Πενσυλβάνια, η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϋ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Κέντρο Ελληνικών σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και το πανεπιστήμιο Simon Fraser.

Η δοκιμαστική έκδοση της πλατφόρμας δόθηκε σε κυκλοφορία στο τέλος Απριλίου, στοχεύοντας σε μεμονωμένους μαθητές και πλέον, σε μόλις τέσσερις εβδομάδες, έχει ξεπεράσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 7.000 εγγεγραμμένων μαθητών, από 106 κράτη. Η διδασκαλία θα γίνεται μέσω διαδικτύου, αυτού που... καταγγέλουν οι καθηγητές περίπου ως big brother.

Όχι η ΟΛΜΕ και η αντιπολίτευση τώρα δεν θα το καταγγείλουν. Γίνεται μακρυά από την Ελλάδα οπότε δεν τους αφορά. Άλλωστε εδώ δεν θέλαμε να ψηφίζουν καν, τι μας νοιάζει τις τους διαδάσκουν.

                                        ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης