Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γίνει μια σύγχρονη και πλούσια χώρα

Ορισμένες χώρες της ΕΕ δεν θέλουν να υπάρξουν επιδοτήσεις προς τα κράτη - μέλη, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού, αλλά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο. Όπως εξηγούν αν δοθούν τεράστια ποσά, περίπου ως δώρο σε κάθε χώρα, θα κυριαρχήσει η διαφθορά. Κυβερνήσεις θα μοιράζουν θαλασσοδάνεια στην εκλογική τους πελατεία, θα κατασκευαστούν άχρηστα φαραωνικά έργα κ.ο.κ.

Δεν το λένε τυχαία. Μάλιστα η Ελλάδα είναι μακράν το χειρότερο παράδειγμα αυτής της κρατικής διαφθοράς. Το πακέτο Ντελόρ, τα ΜΟΠ, το ΕΣΠΑ και άλλες επιχορηγήσεις και εισροές χρήματος, ξεπέρασαν τα 500 δισ. ευρώ (!) και όμως η χώρα παρέμεινε τριτοκοσμική χωρίς σύγχρονους δρόμους (μέχρι πριν 4 χρόνια), αεροδρόμια και λιμάνια, χωρίς τρένο, σωστό σύστημα υγείας, λειτουργικό κράτος και τόσα άλλα.

Αυτό το μυθικό ποσό που μπορούσε να αλλάξει εκ βάθρων τη χώρα κατασπαταλήθηκε από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης σε ημέτερους, ημιτελή ή ξεπερασμένα έργα, δήθεν εκπαιδευτικά προγράμματα και επιχορηγήσεις χιλιάδων επιχειρήσεων που στο τέλος έκλειναν.

Τώρα η Ελλάδα έχει μια ΚΟΡΥΦΑΙΑ ευκαιρία να αφήσει πίσω της αυτό το φαύλο παρελθόν του άκρατου πελατειακού κράτους και να οργανωθεί σε ένα σύγχρονο, δίκαιο, αποδοτικό κράτος που θα πολλαπλασιάσει τον πλούτο της Ελλάδας. Η ευκαιρία έρχεται με την εισροή άνω των 42 δισ. ευρώ που αποφασίζει η Κομισιόν.

Τα χρήματα αυτά, όχι μόνο θα αντιμετωπίσουν τις βαρύτατες οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας αλλά κυρίως είναι Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να αποκτήσει η Ελλάδα νέο παραγωγικό μοντέλο, να ενισχύσει καινοτόμες δράσεις, να γίνουμε ελκυστικοί για σπουδαίες επενδύσεις, να εκσυγχρονίσουμε από άκρου εις άκρον την οικονομική λειτουργία μας.

Η διαχείριση αυτού του τεράστιου ποσού είναι κυρίως ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ και όχι δάνεια. Συνιστά την μεγαλύτερη ευκαιρία - πρόκληση για την χώρα μετά την καταστροφική εποχή των μνημονίων και θα είναι βαρύτατο εθνικό έγκλημα αν χαθεί. 

                                     ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης