Η Ελλάδα έχει επιλέξει να μην αλλάξει πουθενά κι ας μείνει φτωχή

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, δεν θέλει ούτε τον εκσυγχρονισμό της χώρας, ούτε την ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα θέλει μέσα από την φτώχεια, να βρίσκεται στην εξουσία προς ίδιον όφελος.

Πλέον αυτή την ανάγνωση κάνουν και οι ξένοι. «Για περισσότερο από πέντε χρόνια η Ελλάδα απασχόλησε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζήτημα την Ευρώπη. Η ΕΕ δεν ασχολήθηκε τόσο ούτε με την ανεργία, ούτε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλ. Πούτιν, ούτε με τις μεγάλες αλλαγές σε Κίνα και Ινδία ή την αυξανόμενη απειλή των τζιχαντιστών.

Είναι σα να ασχολείται επί μήνες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα σε ανώτατο επίπεδο αποκλειστικά με την αμερικανική πολιτεία του Τενεσί», γράφει ο Giavazzi στους FT, προσθέτοντας ότι πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Και συνεχίσει: "Είναι προφανές ότι οι Έλληνες δεν επιθυμούν να εκσυγχρονιστούν και οι Ευρωπαίοι που δάνεισαν στην Ελλάδα 400 δισ. ευρώ από τη στιγμή που η χώρα μπήκε στην ευρωζώνη, αρνούνται να παραδεχθούν ότι αυτά τα δάνεια δεν θα αποπληρωθούν ποτέ".

Και καταλήγει: "Αν δεν θέλουν οι Έλληνες να εκσυγχρονιστούν, θα πρέπει να το αποδεχθούμε...Το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι λαοφιλής, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επιθυμία να παραμείνει η Ελλάδα ένα κράτος με το ήμισυ κατά κεφαλήν εισόδημα σε σχέση με την Ιρλανδία και μικρότερο από αυτό της Σλοβενίας. Σε λίγα χρόνια θα την ξεπεράσει ακόμη και η Χιλή".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης