Ε, όχι! Δεν γίνεται έτσι κύριε πρωθυπουργέ. ( Η βίαιη κατάργηση του προγράμματος κατάρτισης επιστημόνων)

Η μονομερής απόφαση του πρωθυπουργού να καταργήσει το πρόγραμμα κατάρτισης επιστημόνων λίγο πριν αυτό ολοκληρωθεί είναι το πρώτο του αυτογκόλ. Που ακούστηκε να διακόπτεται ένα πρόγραμμα για το οποίο το σύνολο των ΚΕΚ που το ανέλαβε, προχώρησε σε προσλήψεις, καμπάνιες  και λοιπά έξοδα; Ποιος θα αποζημιώσει έναν ολόκληρο κλάδο;

Επιπλέον τι είδους μήνυμα περνά η κυβέρνηση: Μπορεί ανά πάσα στιγμή χωρίς να λογοδοτεί πουθενά, να καταργεί δραστηριότητες που η ίδια έχει εξαγγείλει με εκατοντάδες επιχειρήσεις να δαπανούν χρήματα επειδή την πίστεψαν (εν προκειμένω εν μέσω πανδημίας και νεκρής αγοράς).

Το αυτογκόλ Μητσοτάκη έχει ηθικό αυτουργό και είναι φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ που με τερατώδη ψέυδη υπονόμευαν καθημερινά το εγχείρημα. Τι έλεγε ψευδώς η αντιπολίτευση; 

ΠΡΩΤΟΝ ότι οι επιστήμονες δεν έχουν ανάγκη την τηλεκατάρτιση και η μεθόδευση αυτή τους προσβάλλει. Ψέμα. Το σύνολο των επιστημόνων σίγουρα έχει ανάγκη επιμόρφωσης σε μια από τις προτεινόμενες δεξιότητες.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι αδικούνται γιατί παίρνουν μόνο 600 ευρώ. Ψέμα. Παίρνουν άλλα 800 τον Μάιο, δηλαδή αθροιστικά θα πάρουν περισσότερα και από τους εργαζόμενους και από τους ελεύθερους επαγγελματίες, αφού η επόμενη ενίσχυση αυτών, θα είναι αναλογική των ημερών αναστολής εργασίας και κλεισίματος της επιχείρησης αντίστοιχα.

ΤΡΙΤΟΝ ότι δίδονται χαριστικά σε κολλητούς των ΚΕΚ μεγάλα ποσά (400 ευρώ ανά καταρτιζόμενο). Ψέμα. Η λίστα των ΚΕΚ είναι αυτή που ήταν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι καταρτιζόμενοι επιλέγουν που θα επιμορφωθούν. Τα δε χρήματα που παίρνουν τα ΚΕΚ αφορούν πρόσθετες δαπάνες, ενώ φορολογούνται. Θα τους μείνει ένα σαφώς μικρότερο ποσό.

Το ερώτημα βέβαια είναι: Στις δικές τους εποχές (ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ), τα προγράμματα τηλεκατάρτισης γινόντουσαν άψογα; 

Δεν ήσαν τα προγράμματα αυτά σε μεγάλο βαθμό εικονικά ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Δεν είχαν βασικό στόχο να εξυπηρετηθεί το πελατειακό κράτος που διαχρονικά μοίραζε το ευρωπαϊκό χρήμα με τη σκέψη στο βόλεμα ψηφοφόρων; Νομίζουν ότι δεν γνωρίζουμε πόσα εκατομμύρια πετάχτηκαν σε ανύπαρκτα προγράμματα δήθεν κατάρτισης εδώ και δεκαετίες; 

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να αγνοήσει τα ψεύδη της αντιπολίτευσης και να εξυγιάνει έγκαιρα τον χώρο αν και όπου χρειαζόταν, έκανε πίσω περιφρονώντας έναν κλάδο για τον οποίο ρωτάμε: Θα αποζημιωθεί; Ή θα βρεθεί και κατηγορούμενος κι όλας συνολικά για ανεπάρκεια (γιατί η κατάργηση του προγράμματος συνοδεύτηκε και με εξαγγελία ελέγχου όλων των ΚΕΚ...).

Τέλος, εύγε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Τώρα οι επιστήμονες θα πληρωθούν από τα διαρκώς μειούμενα κρατικά ταμεία και όχι από τα ευρωπαϊκά κονδύλια. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης