Ετοιμάζονται για εκλογές που δεν θα... γίνουν

Πριν ακριβώς ένα χρόνο με μια σειρά άρθρων εξηγούσαμε γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Ήταν μια μοναχική άποψη, διότι κόμματα και πολιτικοί αναλυτές τις ανήγγειλαν τότε σαν βέβαιες. Υποστήριζα πέρυσι, ότι για τρεις λόγους δεν θα γίνουν οι εκλογές.

1. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πρωτεύουσας σημασίας για τη χώρα, τη θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας. Δεν θέλει να κάνει εκλογές για κομματικό όφελος, αυτό είναι μια παρακμή που ο ίδιος δεν θα επαναλάβει ποτέ.

2. Με την πανδημία να μην έχει τιθασευτεί, την οικονομία να υποφέρει βαριά και την Τουρκία να καιροφυλακτεί για να επαναλάβει περιστατικά όπως αυτό του Έβρου, μόνο ένας εντελώς ανεύθυνος ηγέτης χώρας θα άφηνε τη χώρα σε τα χέρια μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης, επί δυο μήνες

3. Γράφω δύο μήνες, διότι οι επόμενες εκλογές τόσο θα διαρκέσουν γιατί αναγκαστικά θα είναι διπλές (πρώτα με την δήθεν αναλογική με είσοδο στο 3%, μετά με το νέο σύστημα). Ποιος ανεύθυνος θα ρισκάρει το παρόν της χώρας για τόσο χρόνο;

Σήμερα ακούω και πάλι ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές. Δυο κόμματα ετοιμάζονται λέει για κάλπες (ΣΥΡΙΖΑ, Μέρα 25), ενώ και πάλι αναλυτές τις θεωρούν βέβαιες. Φυσικά εκλογές δεν θα γίνουν. Και δεν θα γίνουν διότι πέραν των παραπάνω τριών λόγων που εξακολουθούν να ισχύουν υπάρχει και ένας τέταρτος: Τα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα έρθουν..

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αξιοποιήσει τα 62 δισ. ευρώ, ώστε η αναμενόμενη επιστροφή στην κανονικότητα να μην αφορά μόνο τις ζωές των πολιτών αλλά να συνοδευτεί με ένα πλήθος μεταρρυθμίσεων, κοινωνικών στηρίξεων, φορολογικών μειώσεων, μεγάλων δημόσιων έργων με χιλιάδες θέσεις εργασίας κ.ο.κ.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι αυτή η αξιοποίηση του ευρω-πακέτου θα του δώσει την δεύτερη τετραετία γιατί θα μπορεί αποδεδειγμένα να ισχυρίζεται ότι αλλάζει την Ελλάδα παρά τις μεγάλες κρίσεις. Εκλογές το 2023 λοιπόν.

                                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης