Ελλάδα: 190 χρόνια κλεπτοκρατίας, διεφθαρμένων πολιτικών και πελατειακού πολιτικού συστήματος

Το πραγματικό μνημόνιο που χρειαζόταν η Ελλάδα, ήταν αυτό που θα διόρθωνε τις αιτίες που το... έφεραν: να σταματήσει η Ελλάδα να είναι μια χώρα πελατειακών σχέσεων, με ένα Πολίτευμα που κανείς της εξουσίας δεν σέβεται, με περιορισμό της διαφθοράς και της πολυνομίας, με κατάργηση της αέναης κλεπτοκρατίας που διαλύει τον οικονομικό ιστό της χώρας υπέρ των ολίγων.

Αυτό το μνημόνιο η Ελλάδα το χρειάζεται από τα μέσα του 19ου αιώνα όταν έγινε σαφές στους Γερμανούς που ήρθαν να κυβερνήσουν ότι εδώ δεν υπήρχε ούτε χώρα ούτε εθνική συνείδηση. Υπήρχαν οι περίφημοι κοτσαμπάσηδες που ήθελαν να πάρουν την θέση τωνΤούρκων, να κερδοσκοπούν δηλαδή χωρίς να αποδίδουν φόρους.

Δίπλα τους χρηματοδοτήθηκε 'ενα πολιτικ΄'ο σύστημα εξουσίας με πολιτικούς που ήθελαν να κυβερνούν κλέβοντας, δηλαδή εγκαθιστώντας και υπηρετώντας την κλεπτοκρατία.

Για να το γράψω με απλά λόγια, στην Ελλάδα πάντοτε κυβερνούσαν Σαμαράδες, Βενιζέλοι, Καμμένοι, έχοντας αυλικούς Γεωργιάδηδες, Γιακουμάτους και λοιπούς. Όλοι μαζί, στην πραγματικότητα άφηναν την Ελλάδα ακυβέρνητη εξαντλώντας την ενέργειά τους στο πως θα επιβιώνει το κομματικό - πελατειακό κράτος για να επενεκλέγονται κατασπαταλώντας τους εθνικούς πόρους.

Ουδείς εξ αυτών δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να αλλάξει το σύστημα και να εκσυγχρονίσει την χώρα. Όλοι μα όλοι τους, υπηρέτησαν με αφοσίωση το διαχρονικό πολιτικό πελατειακό σύστημα της κλεπτοκρατίας, δημιουργώντας ένα κράτος - τέρας που ήλεγχε τα πάντα.

Στο ερώτημα "πως αυτή η μονίμως ακυβέρνητη και διεφθαρμένη χώρα όχι μόνο επιβίωνε αλλά αποκτούσε και εδάφη στην πορεία του χρόνου" η απάντηση είναι: Ο ξένος παράγοντας. Αυτοί δεν άφησαν ποτέ την Ελλάδα να καταστραφεί ολοσχερώς και - για όσους αγωνιούν - είναι αυτοί που δεν θα την αφήσουν να βγεί από το ευρώ. Όσο κι αν το προσπαθούμε.

             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης