ΕΕ και Γερμανία πέντε χρόνια τώρα πολεμούν το ελληνικό πολιτικό σύστημα και όχι την χώρα

Δεν υπάρχει καμία επίθεση της Γερμανίας κατά της Ελλάδος, ποτέ δεν υπήρξε. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΕ με την Γερμανία μπροστά, επιτίθεται επί μια πενταετία στο... πολιτικό σύστημα της χώρας, θεωρώντας το αποκλειστικά υπέυθυνο για την τραγική κατάσταση στην Ελλάδα.

Οι δανειστές θεωρούν ότι εξαιτίας των πολιτικών η Ελλάδα, πάντα είναι καταχρεωμένη, χωρίς σχέδιο, χωρίς ανάπτυξη, με διαφθορά και γραφειοκρατία. Και πάντα χρειάζεται περισσότερα δανεικά.

Δείτε το ιστορικό και θα καταλάβετε: Το 2010 η Ευρώπη (δηλαδή η Γερμανία) συμφώνησε με την κυβέρνηση Παπανδρέου τον δανεισμό και τα πρώτο μνημόνιο. Σύντομα οι Γερμανοί διαπίστωσαν ότι καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ενώ είδαν ότι οι Έλληνες πολιτικοί άλλα έλεγαν σε αυτούς και άλλα στους 'Ελληνες πολίτες.

Αμέσως ανέλαβαν δράση. Τέλη του 2011 έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου και διόρισαν  έναν υπαλληλό τους τον Παπαδήμο. Το 2012  επέβαλαν μέτρα στιν τριπλή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αλλά δυο χρόνια μετά, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2014 άφησαν και αυτή την κυβέρνηση να πέσει.

Την άφησαν στην τύχη της, γνωρίζοντας ότι θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξοργισμένοι από τις παλαιοκομματικές δηλώσεις Σαμαρά - Βενιζέλου ότι έσχισαν τα μνημόνια, διώχνουν το ΔΝΤ, βγαίνουν στις αγορές, ξεκινούν παροχές και φορο-ελαφρύνσεις κ.ο.κ.

Και ερχόμαστε στο τώρα. Οι Ευρωπαίοι ζουν την αριστερή εκδοχή του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε πόλεμο ύβρεων κυρίως κατά των Γερμανών - μέχρι και με κατασχέσεις... ακινήτων στην Ελλάδα - αν και δεν προτείνει τίποτε για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Το μόνο, ζητεί να διαχειριστεί μόνη της τα οικονομικά της χώρας.

Πώς όμως; Κανείς δεν την δανείζει, έχει άδεια ταμεία, όλοι οι οικονομικοί δείκτες βουλιάζουν,  η πραγματική οικονομία πνίγεται. Οι Γερμανοί έκπληκτοι, ομού μετά των υπολοίπων εταίρων, ζουν πάντοτε την εποχή του Γ. Παπανδρέου. Μια ακίνητη χώρα, που δεν αλλάζει πουθενά, αδύναμη να σωθεί.

Να γιατί υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στην ΕΕ που λένε: "Μπορεί αυτή η χώρα να είναι στην Ευρώπη;" (Πέντε χρόνια τώρα όχι). Οι Ευρωπαίοι δεν πολεμούν την Ελλάδα λοιπόν. Πολεμούν τους πολιτικούς της. Τους έχουν αλλάξει τρεις φορές αλλά η χώρα δεν έχει σωθεί.

         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης