Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το νέο που θα σαρώσει την ελληνική κοινωνία ξηλώνοντας το παλιό και τερματίζοντας την φαύλη περίοδο της μεταπολίτευσης;

Τρείς μήνες πριν γράφαμε - όχι μόνο εμείς - ότι στο πολιτικό σύστημα δεν έχει εμφανιστεί το καινούργιο, συνεπώς ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια προέκταση του παλιού. Η εκτίμηση ήταν ότι η κρίση αξιών θα συνεχιζόταν και η σύγκρουση ψευτών (ΝΔ) - λαίκιστών (ΣΥΡΙΖΑ) δεν θα πρόσφερε τίποτε στη χώρα.

Σήμερα, ακόμα και εμείς είμαστε έκπληκτοι, αμήχανοι και αιφνιδιασμένοι. Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο που θα σαρώσει τα τελευταία ερείπια της μεταπολίτευσης; Η νεα κυβέρνηση με ένα ρεσιτάλ κινήσεων όχι μόνο έδωσε φωνή στην Ελλάδα αλλά εξευτελίζει το πολιτικό σύστημα που κυβερνούσε μόλις πριν λίγες εβδομάδες.

Το ρεσιτάλ Τσίπρα ξεκίνησε λίγο πριν τις εκλογές όταν με ήρεμο και πειστικό τρόπο αντιμέτώπισε καθησυχαστικά την τακτική τρόμου του Σαμαρά. Μπορούσε όμως να σκεφτεί κανείς ότι ήταν μια καλή προεκλογική τακτική που δεν θα είχε συνέχεια.

Όμως ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές και το ρεσιτάλ συνεχίστηκε. Τοποθέτησε άξιους υπουργούς σε κάθε θέση, άνοιξε νέα συζήτηση με τους εταίρους κερδίζοντας τις διεθνείς εντυπώσεις, οργανώνει εκστρατεία στις άλλες πρωτεύουσες και τα διεθνή ΜΜΕ για να περάσει τις θέσεις του.

Μια άλλη Ελλάδα λειτουργεί σήμερα. Μια Ελλάδα αποφασισμένη να βγεί από τα αδιέξοδά της, να αλλάξει την παλιά νοοτροπία και να επιχειρηματολογήσει για τα δίκαιά της.

Αν ο Τσίπρας καταφέρει να έρθει σε νέα ήπια συμφωνία με τους εταίρους (το πιθανότερο) και ξεκινήσει τον εκσυγχρονισμό της χώρας, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα βρεθούν χωρίς ρόλους και πολιτικό λόγο. Στην συνείδηση και στα μάτια των πολιτών ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το νεο. Θα είναι η δύναμη ανατροπής που χρειάζεται η χώρα.

Η Ελλάδα, επιτέλους θα κλείνει την περίοδο της μεταπολίτευσης βαδίζοντας σε ένα μέλλον που της αξίζει. Ταυτόχρονα το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης οριστικά θα αυτοκαταστραφεί απελευθερώνοντας πρόσωπα και δυνάμεις.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Σκεφτείτε τούτο: ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι (γιατί όχι και η ΝΔ) να ανακοίνωναν από τώρα ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκουν σύμφωνους και αυτούς. (Αλήθεια που διαφωνούν άραγε;).

Λόγω της συνεπούς τακτικής ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ευρισκόμενα σε σύγχιση δεν έχουν τι να πουν. Αποκορύφωμα η ΝΔ που καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα ρίξει έξω τουν προϋπολογισμό και λίγο μετά τον καταγγέλει ότι αν δεν το εφαρμόσει τότε θα ψεύδεται αφού άλλα έλεγε και άλλα πράττει!

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει, τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα περιμένει συντριβή. Δεν έχουν ιδέα πως να διαχειριστούν την ορμητική πολιτική που επιβάλλει. Επιπλέον δεν θα εκφράζουν απολύτως τίποτε. Η δε στείρα αντιπολίτευση θα φαντάζει έως και θλιβερή. Δεν είναι τυχαίο ότι το 62% των Ελλήνων συμφωνεί σήμερα με την πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης