Δύο ελεύθεροι Ρώσοι δημοσιογράφοι (απέναντι σε πολλούς εξαρτημένους δημοσιογράφους στην Ελλάδα)

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ψέματα για τα σχέδια της Ρωσίας στην Ουκρανία», «Ο ρωσικός στρατός αποδείχθηκε ότι είναι ένας στρατός από κλέφτες», «Η Ρωσία εγκαταλείπει τα πτώματα των στρατιωτών της στην Ουκρανία». Ποιοι ανάρτησαν τα αντίστοιχα ρεπορτάζ; Πάντως όχι Έλληνες δημοσιογράφοι κομματικών εντύπων που δεν είδαν ούτε άκουσαν.

Τα ανάρτησαν δυο Ρώσοι δημοσιογράφοι την Δευτέρα, ημέρα που η Ρωσία γιόρτασε την 77η επέτειο από τη νίκη των Συμμάχων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο 30χρονος Ιγκόρ Πολιακόφ και η Αλεξάνδρα Μνινοσίκοβα, προχώρησαν σε μία πράξη αντίστασης στο Κρεμλίνο, αλλάζοντας σε μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες της χώρας, τις ειδήσεις της ημέρας και τις πανηγυρικές φωτογραφίες από την Κόκκινη Πλατεία με 40 άρθρα για τις θηριωδίες του πολέμου στην Ουκρανία. 

Τόλμησαν ακόμη και να γράψουν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ένας θλιβερός παρανοϊκός δικτάτορας» που ευθύνεται «για τον πιο αιματηρό πόλεμο του 21ου αιώνα». "Άμαχοι πεθαίνουν, ειρηνικές γυναίκες και παιδιά πεθαίνουν στην Ουκρανία", πρόσθεσαν.

Ο Πολιακόφ είπε στον Guardian ότι ανησυχεί πλέον για την ασφάλειά του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες για τη διασπορά «ψευδών ειδήσεων» και ποινή φυλάκισης μέχρι 15 χρόνια. 
Ήδη, 46 άτομα έχουν κατηγορηθεί για αυτό στη Ρωσία, και τα 14 είναι στη φυλακή. «Φυσικά φοβάμαι. Δεν ντρέπομαι να το παραδεχθώ. Αλλά ήξερα τι έκανα και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες», τόνισε.

(Αφιερωμένο στους κομματικούς εξαρτημένους δημοσιογράφους της Ελλάδας που είναι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους, και ποτέ δεν γράφουν κάτι εναντίον του κόμματος που είναι υπόδουλοι).

                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης