Δεν χρειάζεται να απαντάμε στον Ερντογάν των λαθών

Οι πιστοί αναγνώστες μας έχουν διαβασει τι έχουμε γράψει για Ερντογάν και Τουρκία. Στις εκλογές έχει ήδη στήσει μηχανισμούς νοθείας για να τις κερδίσει ενώ είναι έτοιμος ακόμη και για καλυμμένο πραξικόπημα - θα βρει μια αφορμή - ώστε να επιβάλλει και τυπικά την δικτατορία που έτσι κι αλλιώς βιώνει η Τουρκία.

Σήμερα θα εξηγήσουμε γιατί οι δηλώσεις του για επίθεση κατά της Ελλάδας είναι "κούφιες", δεν ισχύουν και κατά την γνώμη μας δεν θα πρέπει να απαντά ο Έλληνας πρωθυπουργός σε αυτές.

Κανένας δεν προαναγγέλλει μια επίθεση όταν πραγματικά την θέλει και την έχει σχεδιάσει. Το σωστό είναι να πιάσει τον άλλον στον ύπνο (εξ ου και το "θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ"). Δεν το προαναγγέλλεις διότι καλού κακού, ο απέναντι θα προετοιμαστεί για να σε αντιμετωπίσει.

Ο Ερντογάν με το να απειλεί διαρκώς την Ελλάδα έχει ήδη χάσει τον... πόλεμο. Η Ελλάδα για πρώτη φορά έχει όπλα που δεν έχει η Τουρκία, υπερτερεί καταφανώς στο Αιγαίο, έχει συνάψει σπουδαίες συμμαχίες, ενώ αναπτύσσει - πάλι για πρώτη φορά - μια  εξωτερική πολιτική προς κάθε κατεύθυνση που της δίνει το δίκιο και τις εντυπώσεις.

Αντίθετα ο απειλών Ερντογάν, είναι ανυπόληπτος. Δεν του δίνουν όπλα, δεν βρίσκει πουθενά συμπαραστάτες και έχει απομονωθεί. 

Με βάση αυτή την εικόνα, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να απαντά η χώρα στις απειλές για γιουρούσια και ότι άλλο. Τι νόημα έχει να υποβιβάζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός με δηλώσεις του τύπου "αν έρθουν θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα" ή ότι "κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση". Δεν χρειάζονται αυτά όταν ήδη τα Rafale πετούν στο Αιγαίο.

Η στρατιωτική θεωρία λέει: Όταν ο αντίπαλος κάνει λάθος, μην επεμβαίνεις, αφησέ τον να το συνεχίζει.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης