Για σκεφθείτε το: Μήπως απλώς "δεν κάνει για τη δουλειά;"

Τα έχω γράψει πολλές φορές και μάλιστα πολύ πριν από όλους. Τι εισέπραττα; ότι έγινα δεξιός, ότι δεν κρατώ τις σωστές αποστάσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και άλλα συναφή. Κανείς δεν σκεφτόταν ότι απλώς προειδοποιούσα. Στην Αριστερά η κριτική είναι αδιανόητη. Kάνει ποτέ λάθη η Αριστερά; Ποτέ.

Έρχεται όμως ο Στέλιος Κούλογλου ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και με ένα κείμενο ειλικρίνειας λέγει μεγάλες αλήθειες. Σταχυολογώ μερικές και τις αναδημοσιεύω θυμίζοντας ότι κάθε φορά που τα έγραφα, ήμουν ο κακός της ιστορίας και άκουγα γκρίνιες. Λέγει λοιπόν ο Κούλογλου: 

- H ΝΔ προηγείται και σήμερα, στις μετρήσεις, στην ικανότητα για την επίλυση προβλημάτων, που ευνοούσαν πάντα την αριστερά: υγεία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση.

- Στο αντι-Σύριζα μέτωπο η βασική ευθύνη ανήκει , πέρα από τους εξαναγκασμούς των μνημονίων, στον τρόπο που κυβερνήθηκε η χώρα. Ούτε αυτό έχει εξεταστεί. Οι αδυναμίες δεν έχουν εντοπιστεί 

-  Αυτή η ειδικού -στρατηγικού- σκοπού κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει πρόγραμμα και στόχους, ισχυρό ενημερωτικό επιτελείο και δουλεύει σκληρά και επαγγελματικά. Δεν στηρίζεται σε ερασιτεχνικές προσπάθειες ή στο φιλότιμο κάποιων στελεχών. 

- Η κυβέρνηση φθείρεται δυσανάλογα λίγο, συγκριτικά με τα λάθη και τις παλινωδίες της. Και από την όποια φθορά, δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία δημοσκόπηση της Prorata στην Εφ.Συν, επιβεβαιώνει ό,τι ξέρουμε από όλες τις μετρήσεις. Η διαφορά της ΝΔ σταθεροποιείται. 

- Η πανδημία ενίσχυσε το μητσοτακικό στρατόπεδο και έφερε σε αμηχανία την αντιπολίτευση. 

- Εν μέσω πανδημίας και κυβερνητικών αθλιοτήτων στο ΕΣΥ, γίνονται εκλογές σε νοσοκομεία εκατοντάδων υγειονομικών και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει ούτε το 5%, αν και έχει διοικήσει τα νοσοκομεία - ή μπορεί ακριβώς επειδή έχει διοικήσει.

- Θαύματα, όπως αυτό του 2015, σπάνια επαναλαμβάνονται: χρειάζονται γερές βάσεις στην κοινωνία, όχι μόνο για να κερδίσεις τις εκλογές αλλά και να μπορέσεις να κυβερνήσεις.

Όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά που οφείλονται νομίζετε; Στο ότι ο αρχηγός "δεν κάνει για την δουλειά". Αυτός ευθύνεται για αυτό το ασυνάρτητο κόμμα που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Δεν μπορεί να διοικήσει το κόμμα, θα διοικήσει τη χώρα; Αυτός δεν έχασε την εξουσία που του την χάρισαν πρωτοφανείς ευνοϊκές συνθήκες; Αυτός δεν έδωσε στη ΝΔ αυτοδυναμία; 

Το γράφω εδώ και τρία χρόνια ότι "δεν κάνει για την δουλειά", κάποια στιγμή αναλυτές με σθένος τύπου Κούλογλου θα το περιγράψουν και αυτό.

                                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης