Γιατί κανείς δεν μιλά για τους Οργανισμούς - φαντάσματα στο Δημόσιο;

Ο διαλυμένος ΟΣΕ των συνδικάτων που θέλουν να τον διοικούν ατύπως εμφανίστηκε μπροστά στα μάτια όλων των Ελλήνων από την αδιανόητη τραγωδία στα Τέμπη.

Κανένας δεν έκανε σωστά την δουλειά του για την οποία τον πληρώνουν οι φορολογούμενοι, ενώ αποδείχθηκαν ανίκανοι ακόμα και να συνεννοηθούν μεταξύ τους, μιλώντας... ελληνικά. 

Σταθμάρχης και μηχανοδηγός δεν είπαν ποτέ ο ένας στον άλλον "γιατί είμαι στην γραμμή ΚΑΘΟΔΟΥ". Έλεγε ένα "πάω καλά;" και ο άλλος απαντούσε "ναι πας καλά". Σε ποια γραμμή; Δεν το συνεννοήθηκαν ποτέ.

Όπως σας έχω γράψει, αυτό το χάος που όλοι είδαμε στον ΟΣΕ, οφείλεται στην φαυλοκρατία της μεταπολίτευσης και το σκληρό κομματικό κράτος που έστησε ο Παπανδρέου το 1981 και στη συνέχεια ΟΛΟΙ όσοι κυβερνούσαν έκαναν τα ίδια. 

Μια από τις παθογένειες ήταν να ιδρύουν ΑΧΡΕΙΑΣΤΕΣ υπηρεσίες και τμήματα για να προσλαμβάνουν πάλι ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΥΣ δημόσιους υπαλλήλους. Συνήθως τους έβαζαν ανάμεσα σε αναγκαία τμήματα για να υπογράφουν και αυτοί, πολλαπλασιάζοντας έτσι την γραφειοκρατία.

Σήμερα που μιλάμε λοιπόν, υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες Οργανισμοί στο Δημόσιο με γραφεία, εργαζόμενους, προϋπολογισμό, αλλά χωρίς... έργο. Ασύλληπτα είναι τα ποσά που καταβάλλονται - όχι μόνο για μισθούς - για να υπάρχουν οι άχρηστοι αυτοί Οργανισμοί και τα επίσης άχρηστα Τμήματα στην διάρθρωση του Δημοσίου. 

Γιατί ενώ όλοι γνωρίζουν αυτήν την πραγματικότητα, δεν καταργούν τα Τμήματα και δεν στέλνουν τους υπαλλήλους να είναι χρήσιμοι σε άλλες θέσεις; Μα γιατί ΟΛΑ τα κόμματα είναι μέρος του πελατειακού αυτού κράτους. Από αυτό τρέφονται πέραν κάθε ιδεολογίας τους. Και όταν λέμε όλα τα κόμματα εννοούμε και τα Συνδικάτα τους που είναι δικά τους και τα βάζουν να φροντίζουν για την στελέχωση ανύπαρκτων θέσεων, να μιλάνε πάντα για νέες προσλήψεις και κάνουν το κουμάντο. 

Είναι πράγματι εκπληκτικό ότι κανένα απολύτως κόμμα, μικρό η μεγάλο, δεξιό ή αριστερό, δεν τολμά να μιλήσει για τους ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΥΣ Οργανισμούς και τους εργαζόμενους χωρίς αντικείμενο. Ούτε λέξη δεν έχουν πει. Τώρα ψάχνουν τι ήταν η κονσόλα στον Σταθμό Λαρίσης. 

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης