Βαριά τραυματισμένη η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να συνέλθει ούτε μετά την υπογραφή συμφωνίας - Αμετάκλητες καταστροφές στην οικονομία και τον κοινωνικό της ιστό

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στο χείλος του γκρεμού εξ αιτίας της πρωτοφανούς ανευθυνότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα έχει διαλυθεί παντού και το μόνο που "λειτουργεί" είναι ένας εξ ίσου πρωτοφανής λεκτικός καυγάς με τους Ευρωπαίους που παίρνει διαστάσεις... "κατιναριού": Τι σου είπα, τι μου είπες και άλλα σχεδόν πεζοδρομιακά.

Ο καυγάς είναι έργο Βαρουφάκη που πιστεύει ότι τώρα οι Ευρωπαίοι είναι με την πλάτη στον τοίχο και θα κάνουν πίσω (εξού και η δήλωσή του ότι "σήμερα - που τους στριμώξαμε - είναι μια ωραία μέρα").

Ενδεικτικές είναι δυο εικόνες: Αυτές τις ώρες στο υπ. Οικονομικών δίνουν μάχη για τη συγκέντρωση χρημάτων μέσω των 100 δόσεων, ενώ τα Ελληνικά Πετρέλαια έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να ενισχύσουν τα αποθέματα καυσίμων της χώρας, λες και βρισκόμαστε μπροστά σε ενδεχόμενο... πολέμου!

ΚΟΡΥΦΑΙΟ πρόβλημα για την Ελλάδα είναι φυσικά ότι ακόμη κι όταν υπάρξει συμφωνία, τίποτε δε θα μπορεί να επανορθώσει τα βαρύτατα τραύματα που έχει υποστεί το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας και οι ανήκεστες καταστροφές στην ίδια την κοινωνία όπου καταχρεωμένοι πολίτες έχουν περάσει σε ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ και στην παραοικονομία για την επιβίωση. Παράλληλα δεν έχει τέλος η επέκταση της φτωχοποίησης.

Η κυβέρνηση είναι έρμαιο της ίδιας της πολιτικής της αφού επί 5 μήνες ΔΕΝ κυβερνά δυναμιτίζοντας κάθε δραστηριότητα εντός της χώρας. Τι κάνει; Διαπληκτίζεται καθημερινά με μια αριστερή φρασεολογία με τους εταίρους, έχοντας εγκαταλείψει κάθε σκέψη να εκπονηθεί ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Όλα τα παραπάνω βεβαιώνουν ότι έρχονται σοβαρές πολιτικές εξελίξεις αφού είναι ζήτημα ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να πληρώσει ούτε μισθούς και συντάξεις. Η πολιτική κρίση θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας με μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων στη θέση του (το πιθανότερο), ενώ η καταστροφή της χώρας μέχρι τότε θα συνεχίζεται.

Κρίσιμη ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου οπότε α) Αν υπάρξει συμφωνία απλά η κρίση και οι εξελίξεις θα πάρουν μια μικρή χρονική παράταση β) Αν οι Ευρωπαίοι αφήσουν την κυβέρνηση με άδεια ταμεία στις εμμονές της, οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

              ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης