Αντισυνταγματικές οι ποινές σε οφειλέτες του Δημοσίου

Ο νέος ποινικός Κώδικας έχει έναν σωστό προσανατολισμό αφού επιχειρεί να μηδενίσει την εκτεταμένη ατιμωρησία που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Αυτό βέβαια δεν αρκεί και έχω ένα καλό παράδειγμα: Κάποια καλόπαιδα πήγαν για μια ακόμη φορά στην Γεωπονική και μπροστά στα ΜΑΤ έκαψαν λεωφορεία, ΙΧ, μηχανήματα. 

Οι πράξεις τους κακουργηματικές και μεγάλη αστική ευθύνη (ένα καμένο λεωφορείο σημαίνει οικονομική καταστροφή για τον ιδιοκτήτη). Συνελήφθησαν κάποιοι που μετά αφέθηκαν ελεύθεροι "γιατί δεν προέκυψαν σε βάρος τους στοιχεία".

Δηλαδή κάποιοι πυρπολούσαν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών και αυτοί πήγαν και συνέλαβαν κάποιους αθώους απέναντι από ένα καφενείο; Τι να την κάνω την βαριά ποινή αν δεν συλλαμβάνεις αυτόν που παρανομεί μπροστά σου; 

Δεν είναι λοιπόν μόνο το ύψος των ποινών αλλά και η πρακτική της ΕΛΑΣ ειδικά απέναντι στους δήθεν αναρχικούς. Πάμε παρακάτω. Στον νέο ποινικό κώδικα υπάρχουν ποινές και για τους οφειλέτες Δημοσίου. Οι ποινές αυτές, είναι παράνομες, καταχρηστικές και απολύτως αντισυνταγματικές αν η οφειλή δεν ενέχει ΔΟΛΟ.

Σε μια συνέντευξη που είχα πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο που είναι και Συνταγματολόγος μου είχε πει ότι δεν μπορεί ένα κράτος Δικαίου να επιβάλλει ποινές σε ανθρώπους που καταστράφηκαν οικονομικά χωρίς να το θέλουν.

Σκεφθείτε όσους καταστράφηκαν από πλημμύρες και πυρκαγιές και βρέθηκαν χρεωμένοι. Θα τους βάζουμε και φυλακή;

Οι μόνοι οφειλέτες που πρέπει να δικάζονται είναι οι απατεώνες με εικονικά τιμολόγια, που έχουν χρήματα και ακίνητα αλλά δεν πληρώνουν κ.ο.κ Όχι οι αθώοι που η αγορά εύκολα και για αιτίες που δεν ευθύνονται τους μετατρέπουν σε οφειλέτες.

                                      ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης