Αντιπολίτευση παραπλάνησης των πολιτών εδώ και 40 χρόνια - Πάλι κρύβουν τις αιτίες και αυτής της κακοκαιρίας

Το ξέρετε το ποδόσφαιρο. Το παίζουν δυο ομάδες - η κάθε μια με δικά της χρώματα - και με μια μπάλα. Τι μπορεί να συμβεί αν μέσα στο γήπεδο φοράει κάθε παίκτης ότι χρώμα φανέλα θέλει και πετάξουμε μέσα 5-6 μπάλες; Προφανώς δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ματς.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με το ποιος πρέπει να κόψει στην Ελλάδα ένα δέντρο. Μια φοβερή πολυνομία (οι μπάλες...), και πολλοί εμπλεκόμενοι φορείς (οι παίκτες). Το δέντρο δεν θα κοπεί ποτέ.

Αναφέρω τα παραπάνω για να σας περιγράψω με απόλυτη περιφρόνηση τούτο: Όλα τα κόμματα υβρίζοντας την κοινή λογική αναζητούν τους... ενόχους για τις καταστροφές της Μήδειας" σε πρόσωπα και φορείς (ο πρωθυπουργός, ο υπουργός που πρέπει να εκδιωχθεί, οι Δήμοι, η ΔΕΗ κ.ο.κ).

Κανένα κόμμα - ούτε η κυβέρνηση - δεν περιγράφουν στον πολίτη την αλήθεια. 'Οτι δηλαδή όλο το πολιτικό σύστημα έστησε και ανέχτηκε μια Βαβέλ όχι μόνο στην κοπή ενός δέντρου αλλά ΠΑΝΤΟΥ. Ολόκληρη η λειτουργία της χώρας σε κάθε τομέα, περιγράφεται με χιλιάδες αυτο-αναιρούμενους νόμους και εξαιρέσεις και μια εκτεταμένη ατιμωρησία αναρμοδίων που επειδή έχουν κάνει κοινές συσκέψεις και έχουν ανταλλάξει έγγραφα "έχουν κάνει ότι πρέπει".

Οι επιπτώσεις αυτής της τακτικής των κομμάτων - να σφυρίζουν αδιάφορα και να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον - είναι βαρύ έλλειμμα Δημοκρατίας. Παραπλανούν μονίμως τους πολίτες, κρύβουν κάθε φορά τις αιτίες των προβλημάτων (πάντα φταίει ο πολιτικός αντίπαλος) και το χειρότερο διαιωνίζουν τις παθογένειες που καταταλαιπωρούν την κοινωνία.

Μια λέξη έχω να πω για τους διαγκωνιζόμενους πολιτικούς στα τηλεπαράθυρα και για τις ψευδείς καταγγελτικές ανακοινώσεις συσκότισης των κομμάτων για την κακοκαιρία: Ντροπή. Γιατί ποια είναι η αλήθεια; ΟΛΑ τα κόμματα της μεταπολίτευσης, έχουν στήσει ένα σκληρό κομματικό - πελατειακό κράτος, το συντηρούν σε βαρος της χώρας και συστηματικά αποκρύπτουν ότι αυτό φέρνει όλα τα δεινά που βιώνει κάθε φορά ο πολίτης.

                                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης