Έχουν σχέδιο για τα δεκάδες δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης; (Όχι...)

Την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποκρίνονται ότι δήθεν έχουν σχέδια για την χώρα κανείς δεν έχει κάτι να πει για την τρομερή ευκαιρία της αξιοποίησης των δεκάδων δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και των άλλων διαρθρωτικών ευρωπαϊκών ταμείων. 

Δεν μιλούν αν και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης έχουν συγκεκριμένους σκοπούς και συγκεκριμένη διάρκεια. Αν δεν κατευθυνθούν σε συγκεκριμένα έργα και επενδύσεις ψηφιακής και πράσινης μετάβασης μέχρι το 2027 θα χαθούν.

Είχε λοιπόν σημασία η έγκαιρη απορρόφησή τους, όπως και η επίδραση που η διάθεση αυτών των πόρων ασκεί στην οικονομική δραστηριότητα και στις προσδοκίες βεβαίως. 

Κυρίως έχει μεγάλη σημασία να δούμε πως με τα χρήματα αυτά ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ παντού η χώρα: Δημόσια έργα, παραγωγικό μοντέλο, εξυγίανση της αγοράς και τόσα άλλα. Θα πρέπει όταν εξαντληθεί και το τελευταίο ευρώ, η Ελλάδα να έχει φύγει οριστικά πια μπροστά.

Αυτή την στιγμή, γύρω από το Ταμείο Ανάκαμψης χτίζεται ένας ισχυρός κύκλος δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, ικανός να αλλάξει από μόνος του την πορεία των πραγμάτων. Η ζήτηση τεράστια. Οι προσδοκίες στα ύψη. 

Πρόσφατα σε ένα μόνο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 600 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που προέβλεπε το 40% των επενδυτικών δανείων άτοκο, κατατέθηκαν χιλιάδες αιτήσεις δανειοδότησης συνολικού ύψους 42 δισ. ευρώ! Είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον που πλέον στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν τρόπους διεύρυνσης του σχετικού προγράμματος.

Τι λέει η αντιπολίτευση για την ευκαιρία ζωής που έχει η χώρα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης; Να αυξήσουμε τον φόρο στα μερίσματα στο 15%...

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης