Ένας μοναχικός πρωθυπουργός, πάντα απέναντι στη φαύλη μεταπολίτευση

Τρία κόμματα, κυβέρνησαν την χώρα από το 1981 μέχρι σήμερα: ΠΑΣΟΚ σχεδόν 20 χρόνια, ΝΔ 12, ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 5, ενώ συγκυβέρνησαν κιόλας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ).

Σε αυτά τα χρόνια της κομματικής φαυλότητας, καμία κυβέρνηση οποιουδήποτε χρώματος δεν εκπόνησε ένα σχέδιο για τις φυσικές καταστροφές. Επίσης, κάθε φορά που ήταν στην αντιπολίτευση και είχαν άφθονο χρόνο να συντάξουν μια πρόταση, ΚΑΝΕΝΑΣ από τους τρεις πολιτικούς χώρους δεν το έπραξε. 

Υπήρξαν δε δυο χρονιές που δόθηκε  η αιματηρή αφορμή επιτέλους να ασχοληθούν αλλά και πάλι δεν έκαναν τίποτε. Το 2007, επί ΝΔ είχαμε 86 νεκρούς σε πυρκαγιές 10 νομών. Δεν υπήρχαν ούτε εντολές εκκένωσης. Οι άνθρωποι έφευγαν έντρομοι προς τις λάθος κατευθύνσεις για να καούν μέσα στα αυτοκίνητα τους.

Ασχολήθηκε η ΝΔ ως κυβέρνηση να εκπονήσει ένα σχέδιο για να μην ξαναζήσει η χώρα αντίστοιχη εκατόμβη; Όχι. Μήπως η αντιπολίτευση πρότεινε κάτι; Όχι. Έτσι φτάσαμε στη δεύτερη χρονιά. Το 2018, ΑΚΡΙΒΩΣ με τον ίδιο τρόπο, στο Μάτι, κάηκαν 102 άνθρωποι που πάλι έτρεχαν προς τη λάθος κατεύθυνση χωρίς κανείς να τους καθοδηγεί. 

Μήπως η δεύτερη εκατόμβη νεκρών ευαισθητοποίησε την τότε κυβέρνηση και την αντιπολίτευση; Μήπως δηλαδή από το επόμενο κιόλας πρωί κάλεσαν ειδικούς, συσκέφθηκαν με επιστήμονες και υπερκομματικά ή έστω μόνοι τους, οργάνωσαν την άμυνα της χώρας απέναντι στις φυσικές καταστροφές; 

ΟΧΙ, δεν ασχολήθηκε κανείς. Κι όταν γράφω "κανείς", εννοώ όλους αυτούς που σήμερα ζητούν παραιτήσεις, μιλούν για κατάρρευση του επιτελικού κράτους, δηλαδή αυτούς, που επειδή ποτέ δεν σχεδίασαν τίποτε, έχουν ολοκληρωτικά την ευθύνη για ότι ζούμε. 

Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε καλύτερα από όλους μας, το χάλι της χώρας και την συλλήβδην ανικανότητα του πολιτικού της προσωπικού συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ. Γι αυτό και όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία, εγκατέλειψε τους φθαρμένους παλαιοκομματικούς του κόμματος του και αποφάσισε να κυβερνήσει με μια κλειστή ομάδα ικανών ανθρώπων από διάφορους πολιτικούς χώρους. Πιερρακάκης, Χαρδαλιάς, Χρυσοχοίδης κ.α.

Τι βλέπουν τα μάτια μου; Ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι εδώ και δυο χρόνια απέναντι και στα τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) και την ελεεινή νοοτροπία του "όχι σε όλα - σχέδιο ποτέ". Βλέπω ότι επιχειρεί να αλλάξει τη χώρα μεταρρυθμίζοντας τα πάντα. Και θεωρώ ότι στις φοβερές φωτιές των ημερών η μηδενική απώλεια ανθρώπινων ζωών είναι ένας ΘΡΙΑΜΒΟΣ του ιδίου και της ηγετικής του ομάδας. 

Το 112 που απαιτεί σπουδαία σύνθετη δουλειά για να αποστείλει το σωστό μήνυμα σωτηρίας και η απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων με εξασφαλισμένη στέγη και τροφή είναι κάτι εύκολο; 

Μόνο ένας εντελώς παράλογος άνθρωπος θα έλεγε - γιατί το ακούω και αυτό - ότι "δεν υπάρχουν μόνο οι ζωές, υπάρχουν και οι περιουσίες". Δέχεται κανείς να χάσει τη ζωή του ή το παιδί του για να σωθεί το σπίτι του; Ένα σπίτι που και να καεί θα το ξαναφτιάξει με επιδότηση; Με τέτοιους γελοίους συμψηφισμούς θα συζητάμε;

Τι βλέπω λοιπόν; Έναν μοναχικό πρωθυπουργό με μια ομάδα ικανών ανθρώπων από τη μια πλευρά να μάχεται ταυτόχρονα σε δεκάδες μέτωπα για να αλλάξει κάτι σε αυτή την δύσμοιρη χώρα. Και το φθαρμένο, ανίκανο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης που πάντα είναι εδώ σε νοοτροπία, να τον υπονομεύει.

Δεν είναι πια ο καπιταλισμός ή η Δεξιά ο εχθρός, μόνο προσωπικά  ο Μητσοτάκης είναι. Αυτός τους πήρε την εξουσία και έτσι που κυβερνά δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν. Ένα πολιτικό σύστημα που ψεύδεται, διαβρώνει και λοιδορεί χωρίς την ελάχιστη ηθική επί όλων, είναι απέναντι στον μοναχικό πρωθυπουργό της χώρας. Αυτό βλέπουν τα μάτια μου 25 μήνες τώρα.

                                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης