Άδικες οι επικρίσεις κατά της Ευρώπης της ευημερούσας κοινωνίας

Οι επικρίσεις για την στάση της Ευρώπης (αλλά και των ΗΠΑ), απέναντι στον τυχάρπαστο Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία, είναι άδικες.

Εδώ και πολλές δεκαετίες, στη Δύση όλες οι κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες έχουν εξασφαλίσει για την Ευρώπη αλλά και και άλλες χώρες όπως ο Καναδάς ή η Αυστραλία, μια μακρά περίοδο ευημερίας για τους πολίτες της που στηρίζεται στην διαρκή ΕΙΡΗΝΗ,  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..

Οι κάτοικοι της Ευρώπης έχουν δυο σπουδαία πλεονεκτήματα. Μια καθημερινότητα διαρκούς κοινωνικής στήριξης, ουσίας και ηρεμίας αλλά και μια Δημοκρατία που τους δίδει το δικαίωμα ακόμη και για ακραίες διαφωνίες τους όπως π.χ. να διαδηλώνουν εναντίον των... εμβολίων.

Καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη της μακροημέρευσης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει χούντες όπως αυτή του Πούτιν, όπου ο αρχηγός φυλακίζει, δολοφονεί, απαγορεύει, όλες τις προσωπικές ελευθερίες και ελέγχει ασφυκτικά Δικαιοσύνη, Στρατό Αστυνομία. Και στο τέλος εισβάλλει σε μια άλλη χώρα ακυρώνοντας συμφωνίες που έχει υπογράψει και η χώρα του.

Η Ευρώπη της ανθρωπιάς, τι μπορεί να κάνει απέναντι σε μια χούντα που διαθέτει ακόμη και σύγχρονα πυρηνικά; Τίποτα πέραν των όποιων οικονομικών μέτρων που αφήνουν αδιάφορο τον Πούτιν. Και να πληγεί η οικονομία της χώρας τους δεν τον ενδιαφέρει, ο ίδιος είναι πάμπλουτος.

Η μόνη λύση που θα μπορούσε να υπάρξει είναι ο ρωσικός λαός να εκδιώξει την χούντα Πούτιν. Μοιάζει σχεδόν αδύνατον γιατί οι διωγμοί θα είναι ανελέητοι. Όμως άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Η δε Ευρώπη της Ανθρωπιάς και της Ειρήνης θα πρέπει ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να προσφέρει ευημερία και στήριξη στους κατοίκους της. Και αυτό γίνεται με την ενδυνάμωση της παντού, δηλαδή οικονομικά, κοινωνικά, στρατιωτικά. Καμία χούντα να μην διανοηθεί ότι μπορεί να την απειλήσει.

Υπάρχει κάτι που δεν έκανε σωστά η Ευρώπη; Ναι υπάρχει. Ακριβώς επειδή βιώνει επί δεκαετίες αυτή την κοινωνική ευημερία άφησε στη Ρωσία το ενεργειακό  ή στην Κίνα ακόμη και τις μάσκες της πανδημίας δίδοντας και στους δυο τρισ. ευρώ. Τώρα καταλαβαίνει ότι οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Πρέπει η ίδια να είναι αυτάρκης παντού.

                                ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης