Τένις: Θρίαμβος της Ελλάδας στον τελικό του Περθ

Το πανίσχυρο δίδυμο της Ελλάδας στο μικτό διπλό, με Μαρία Σάκκαρη και Στέφανο Τσιτσιπά σήμανε την επικράτηση της Ελλάδας επί της Κροατίας στον τελικό του τουρνουά του Περθ και την πρόκριση της εθνικής ομάδας στην τελική τετράδα του United Cup που αρχίζει την Παρασκευή.

Ανήμερα των Θεοφανίων θα ξεκινήσει η μονομαχία της Ελλάδας με την Ιταλία για τα ημιτελικά της διοργάνωσης των εθνικών ομάδων, με το ενδιαφέρον πλέον να μεταφέρεται από το Περθ στο Σίδνεϊ.

Την αρχή θα κάνει στις 11 το πρωί των Θεοφανίων η Σάκκαρη, που θα παίξει με την Μαρτίνα Τρεβιζάν, και θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Μιχάλη Περβολαράκη ή του Στέφανου Σακελλαρίδη με τον Λορέντζο Μουζέτι.

Το Σάββατο θα αγωνιστούν Παπαμιχαήλ-Μπροντζέτι, Τσιτσιπάς-Μπερετίνι και το μικτό διπλό, με την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης να κρίνεται στις τρεις νίκες.

 

Η πρόκριση για την Ελλάδα στο Περθ κρίθηκε στη μονομαχία των Τσιτσιπά και Σάκκαρη με την Πέτρα Μάρτιτς και τον Μπόρνα Γκόγιο. Το ελληνικό δίδυμο πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-6, ενώ κατέκτησε το δεύτερο κάνοντας μπρέικ στο τελευταίο γκέιμ με 6-4. Με το τελικό 2-0 σετ η Ελλάδα κατέβαλε και απέκλεισε την Κροατία με συνολικό αποτέλεσμα 3-2 νίκες.

«Εξαιρετική χημεία»

Με δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα, οι Έλληνες αθλητές εμφανίστηκαν χαρούμενοι, ενώ παράλληλα τόνισαν πως είναι περήφανοι για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, με τον Τσιτσιπά να λέει: «Είμαι χαρούμενος που το καταφέραμε. Είμαι περήφανος για την ομάδα. Είμαστε μαχητές, είναι αυτό που μας καθορίζει. Αυτό το πρώτο μεγάλο βήμα που κάναμε εδώ στο Περθ θα μείνει αξέχαστο. Είμαι χαρούμενος που ξεκινήσαμε στο Περθ, με το Hopman Cup πριν από μερικά χρόνια. Επιτρέψτε μου να πω μόνο, μπορεί να πάμε στο Σίδνεϊ, αλλά η καρδιά μας παραμένει εδώ στο Περθ», ανέφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η Μαρία Σάκκαρη με τη σειρά της δήλωσε πως: «Είμαι τόσο χαρούμενη και περήφανη για αυτή την ομάδα, δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια. Όταν ήρθαμε στο Περθ για το πρώτο τουρνουά της χρονιάς, δεν ξέραμε σε τι αγωνιστική κατάσταση βρισκόμασταν, αλλά νομίζω ότι είδαμε ότι είμαστε σε πολύ καλή φόρμα».

Πρόσθεσε ότι «το πρώτο μας μικτό διπλό ήταν σε αυτό το γήπεδο. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και έχουμε εξαιρετική χημεία στο γήπεδο και νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί. Φυσικά, όσο περισσότερο εξελισσόμαστε ως παίκτες, αυτό είναι κάτι που μας κάνει να παίζουμε πολύ καλύτερα στο μεικτό διπλό», τόνισε αναφορικά με τη «χημεία» που έχει με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης