Πελέ : Προχώρησε ο καρκίνος του - Χριστούγεννα στο νοσοκομείο

Δεν είναι αισιόδοξα τα νέα που φτάνουν από το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν», στο Σάο Πάολο, για την κατάσταση της υγείας του Πελέ.

Ο καρκίνος του ποδοσφαιρικού θρύλου της Βραζιλίας έχει προχωρήσει και χρειάζεται φροντίδα που σχετίζεται με νεφρική και καρδιακή δυσλειτουργία, σύμφωνα με την ιατρική έκθεση που δημοσιεύθηκε απόψε (21/12).

Ο 82χρονος Πελέ δίνει μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου από τον Σεπτέμβριο του 2021. Στις 29 Νοεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου οι γιατροί να επανεξετάσουν τη θεραπεία του.

Η ανάρτηση της κόρης του

Σύμφωνα με ανάρτηση της κόρης του στο Instagram, το «μαύρο διαμάντι» θα περάσει τα Χριστούγεννα στο νοσοκομείο.

«Τα σχέδια για Χριστούγεννα στο σπίτι έχουν ακυρωθεί. Αποφασίσαμε από κοινού με τους γιατρούς ότι, για διάφορους λόγους, θα είναι καλύτερα να μείνουμε εδώ, με όλη αυτή τη φροντίδα που μας παρέχει αυτή η νέα οικογένεια του νοσοκομείου Άλμπερ Αϊνστάιν», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Εμείς, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για όλη την αγάπη στοργή που μας μεταφέρετε από τη Βραζιλία και απ’ όλο τον κόσμο! Η αγάπη σας γι’ αυτόν και οι προσευχές σας είναι μια τεράστια παρηγοριά γιατί ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνοι».

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείο, ο Πελέ «νοσηλεύεται από τις 29 Νοεμβρίου για επανεκτίμηση της χημειοθεραπείας για όγκο του παχέος εντέρου και θεραπεία αναπνευστικής λοίμωξης, ενώ παρουσιάζει εξέλιξη της ογκολογικής νόσου και χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα λόγω νεφρικής και καρδιακής δυσλειτουργίας. Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κοινό δωμάτιο, υπό την απαραίτητη φροντίδα της ιατρικής ομάδας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης