Ο Ελληνας άλτης προσγειώθηκε στα 8,41 μ. χθες το βράδυ, λίγες ώρες αφότου η παγκόσμια ομοσπονδία ακύρωσε άλμα στα 8,40 μ. λόγω... παπουτσιών

«Μπορώ να πηδήξω 8,40 μ. όποτε θέλω», δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου όταν η παγκόσμια ομοσπονδία ακύρωσε το άλμα του διότι τα παπούτσια του δεν ήταν εγκεκριμένα για αγώνες, και λίγες ώρες αργότερα πήδηξε 8,41 μ. και έβαλε και πάλι το όνομά του στην κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Σε μίτινγκ που διεξήχθη στο Λιεβέν, ο πρωταθλητής μας κατέκτησε την πρώτη θέση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου από το πρώτο άλμα στον χθεσινό αγώνα έδειξε αποφασισμένος να πάρει πίσω την πρωτιά. Είχε τέσσερα άλματα πάνω από 8,30 μ. (8,32, 8,37, 8,34, 8,41) και απέδειξε ότι τα 8,40 μ. μπορεί να τα επιτύχει ακόμη και… χωρίς παπούτσια. Η παγκόσμια ομοσπονδία ακύρωσε την επίδοση (8,40 μ.) που είχε πετύχει στο Τορούν, γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο παπουτσιού που φορούσε ο Τεντόγλου δεν επιτρεπόταν να χρησιμοποιηθεί σε αγώνα μήκους.

Ο «χρυσός» ολυμπιονίκης με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στηλίτευσε το γεγονός και συμβούλεψε την παγκόσμια ομοσπονδία να εντάξει στο δυναμικό της έμπειρους ανθρώπους. Μάλιστα, με φωτογραφίες που δημοσίευσε, υπογράμμισε ότι το παπούτσι είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που επιτρέπεται, με μοναδική διαφορά το χρώμα.

«Η World Athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν καμία ιδέα από παπούτσια και το άθλημα. Και αποφασίζουν εκείνοι ποια παπούτσια είναι εντάξει και ποια όχι για τους αθλητές. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές για μένα. Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40 μ., μπορώ να πηδήξω τόσο όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ανάρτηση του Μίλτου Τεντόγλου βρήκε σύμφωνους πολλούς κορυφαίους αθλητές, οι οποίοι με αναρτήσεις τους τάχθηκαν στο πλευρό του ολυμπιονίκη.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης