Οι Λέικερς τίμησαν τον «βασιλιά» ΛεΜπρόν: «Τζόρνταν, Μάτζικ και Κόμπι δεν άφησαν τα όνειρά μου να πεθάνουν»

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ιστορίας του ΝΒΑ. Το πέτυχε απέναντι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και έγραψε ιστορία. Απέναντι στους Μπακς απουσιάζει από το παρκέ, ωστόσο οι Λέικερς φρόντισαν να στήσουν μία γιορτή γύρω από τον «βασιλιά».

Εκείνος πήρε το μικρόφωνο και αφού ευχαρίστησε την οικογένειά του, λέγοντας πως τα τρία του παιδιά, η γυναίκα του και η μητέρα του είναι η «αρχική του πεντάδα», μίλησε και τους Μάτζικ, Τζόρνταν, Κόμπι και την έμπνευση που του έδωσαν.

«Ως ένα παιδί από το Άκρον του Οχάιο γνωρίζοντας μόνο τη μητέρα μου για γονέα, νιώθεις πως δε θα τα καταφέρεις. Πιστεύεις ότι τα νούμερα είναι εναντίον σου για την επιτυχία. Νιώθεις πως δεν έχεις την ευκαιρία για όνειρα. Εγώ είχα όνειρο να παίξω στο ΝΒΑ κάθε βράδυ. Είχα όνειρο να εμπνεύσω ανθρώπους, να δίνω no-look πάσες σαν τον Μάτζικ Τζόνσον. Να σουτάρω fadeaway σαν τον Τζόρνταν, να περνάω κάποιον σαν τον Άιβερσον, να πηδάω σαν τον Κόμπι σε διαγωνισμό καρφωμάτων. Αυτοί οι αθλητές και οι άνθρωποι έδωσαν τόσα πολλά στο ταξίδι μου, έμπνευση και δεν επέτρεψαν στα όνειρά μου να πεθάνουν.

Είναι σουρεαλιστικό να βλέπω στον πίνακα ότι είμαι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Ξέρω ότι δεν έκλεψα ποτέ στο μπάσκετ. Η πραγματική MVP για εμένα είναι η σύζυγός μου. Η οικογένειά μου είναι τα πάντα για εμένα. Εσείς, οι φίλοι των Λέικερς, έχετε γίνει το σπίτι μου τα τελευταία χρόνια. Είστε απίστευτοι και όποτε μπαίνω στο παρκέ καταλαβαίνω τι σημαίνει να εκπροσωπεί κάποιος τους Λέικερς. Σας ευχαριστώ πολύ.» είπε μεταξύ άλλων ο ΛεΜπρόν, αφήνοντας άπαντες στο Staples Center συγκινημένους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης