Νέα προσφορά από το Κατάρ για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 6 δισ. δολαρίων

Ο σεΐχης Τζασίμ μπιν αλ Θάνι υπέβαλε νέα προσφορά για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πιστεύεται ότι αξίζει περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες (6,12 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε το Sky Sports News το Σάββατο.

Ο σεΐχης Τζασίμ, γιος του πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ, υπέβαλε την προσφορά τον Φεβρουάριο. Εκπρόσωπος που εκπροσωπούσε τον Σεΐχη Τζασίμ δήλωσε τότε ότι η προσφορά ήταν εντελώς δωρεάν, μέσω του ιδρύματος Nine Two Foundation του Σεΐχη Τζασίμ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Ο Φινλανδός επιχειρηματίας Thomas Zilliacus κατέθεσε επίσης προσφορά την Πέμπτη και δήλωσε στο Reuters ότι ήταν διατεθειμένος να πληρώσει ένα premium για την αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ, οπαδός της Γιουνάιτεντ επί μια ζωή και ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής χημικών προϊόντων INEOS, κατέθεσε προσφορά για τον σύλλογο τον Φεβρουάριο.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, η οικογένεια Γκλέιζερ, άρχισαν να εξετάζουν τις επιλογές για τους 20 φορές πρωταθλητές Αγγλίας που κατέχουν ρεκόρ τον Νοέμβριο, συμπεριλαμβανομένων νέων επενδύσεων ή μιας πιθανής πώλησης, 17 χρόνια αφότου αγόρασαν τον σύλλογο του Ολντ Τράφορντ.

Οποιαδήποτε πώληση του συλλόγου πιθανότατα θα ξεπερνούσε τη μεγαλύτερη αθλητική συμφωνία μέχρι σήμερα, τα 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια μαζί με το χρέος και τις επενδύσεις που καταβλήθηκαν για την Τσέλσι, ανέφεραν πηγές στο Reuters προηγουμένως.

Οι αντίπαλοι της Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ, έχουν επίσης δηλώσει ότι θα διερευνήσουν την επιλογή της να φέρουν επενδυτές, ενώ ο Ιρανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Jahm Najafi επρόκειτο να υποβάλει προσφορά ύψους 3,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Tottenham Hotspur, ανέφεραν πηγές στο Reuters τον Φεβρουάριο.

Η Γιουνάιτεντ είναι ο τέταρτος πλουσιότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο, σύμφωνα με ανάλυση της Deloitte. Θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σε όλο τον αθλητισμό

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης