Όταν οι κανίβαλοι κυβερνούν

Όταν οι κανίβαλοι φορολογούν (και κυβερνούν)

 

Η Ελλάδα κυβερνάται με έναν αδιανόητο τρόπο : Οι πολιτικοί κατακλέβουν τους πολίτες, με επαχθείς φόρους επί ανύπαρκτων εισοδημάτων. Παντού στον καπιταλισμό, η φορολογία γίνεται πολύ απλά. Δηλώνουν όλο το εισόδημα, αφαιρούνται τα έξοδα και επί του καθαρού ποσού που απομένει, δίνεις ένα μέρος για φόρο.

Δείτε ένα παράδειγμα. Κάποιος έχει εισόδημα 60.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά αγοράζει ένα αυτοκίνητο. Έτσι στο τέλος του χρόνου δηλώνει στην Εφορία μηδέν υπόλοιπο. Κανένα πρόβλημα όμως! Διότι όταν πλήρωσε τις 60.000 ευρώ για το αυτοκίνητο ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΗΚΕ. Πλήρωσε 23% ΦΠΑ και φόρο πολυτελείας, δηλαδή περίπου τα μισά (30.000 ευρώ). Το κράτος εισέπραξε.

Το ίδιο παράδειγμα στην Ελλάδα είναι τραγικό. Ανεξάρτητα τι έκανες με τα 60.000 ευρώ, το κράτος θέλει το 45%. Ακόμα και αν το διέθεσες όλο το ποσό για μια σοβαρή εγχείρηση ας πούμε, πρέπει να ξαναπληρώσεις με χρήματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ! Εν συνεχεία το κράτος θέλει φόρους επί του αυτοκινήτου, επί του πετρελαίου θέρμανσης, επί του ακινήτου κ.ο.κ. Το ότι στο μεταξύ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ χρήματα δεν τους ενδιαφέρει

Οι πολιτικοί κανίβαλοι του υπ. Οικονομικών ουσιαστικά ΚΛΕΒΟΥΝ με φόρους επί των... πάρκινκ, αγροτεμαχίων και άλλων επινοήσεων ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. Τι κάνουν λοιπόν; Εν γνώσει τους κλέβουν τις αποταμιεύσεις δεκαετιών. Όπως έκλεψαν τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων - που τώρα κλείνουν - έτσι κλέβουν τώρα και τα αποθεματικά των οικογενειών.

Μόνο που όλο και περισσότερες οικογένειες δεν έχουν αποθεματικά πια. Θα χάσουν τα σπίτια τους (οι κανίβαλοι το ξέρουν), θα χάσουν τις ζωές τους.

        molonoti.gr