Χρυσάφι στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα μην ψάχνεις για χρυσάφι. θα... μπλέξεις!

Η είδηση είναι ιλαροτραγική και αποδεικνύει ότι Ελλάδα είναι μόνο... μία. Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ),  αποφάσισε να δικαιώσει πολίτες που προσέφυγαν σε αυτό και να σταματήσει την επένδυση εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική, γιατί μέρος του ορυχείου είναι σε... δασική έκταση!

Υπάρχει άραγε άλλη χώρα στον πλανήτη, που θα βρεί χρυσάφι και δεν θα το εξορύξει; ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Μόνο η Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι κατά βάση εντελώς αστείο. Το χρυσωρυχείο μπορεί να λειτουργεί πολλαπλασιάζοντας το πράσινο, όχι μειώνοντάς το. Ένα παράδειγμα: Οι κορυφαίες βιομηχανίες χάρτου στον πλανήτη, για να παράγουν χαρτί όλων των χρήσεων (κυρίως εφημερίδων), κόβουν εκατομμύρια δέντρα κάθε χρόνο. Έχουν όμως μια υποχρέωση: Για κάθε ένα δέντρο που κόβουν, φυτεύουν έγκαιρα, πέντε! Έτσι και χαρτί έχουμε ως κοινωνία και περισσότερο πράσινο.

Στην περίπτωση του χρυσωρυχείου - πιθανόν και σε άλλες - είναι το ίδιο απλό. Αφού βρήκαμε χρυσάφι σε δασική έκταση, τότε για κάθε δένδρο που θα χαθεί, ο επενδυτής θα πρέπει να φυτεύσει πέντε. Το περιβάλλον όχι μόνο θα προστατευθεί αλλά θα ενισχυθεί. Ταυτόχρονα θα υπάρξει και η οικονομική δραστηριότητα, οι θέσεις εργασίας κ.λπ.

Στην Ελλάδα κανείς δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες. Βρήκες χρυσάφι σε δάσος; Είσαι άτυχος!

Έτσι φτάσαμε να είμαστε το μοναδικό κράτος του πλανήτη που και χρυσάφι να βρεί, δεν...είναι σίγουρο ότι θα το εξορύξει!

                              molonoti.gr