Χιλιάδες Έλληνες σε ομηρία ανύπαρκτων χρεών

Χιλιάδες Έλληνες σε ομηρία ανύπαρκτων χρεών

 

Οι Έλληνες πολιτικοί δεν βλέπουν τους πολίτες σαν συνανθρώπους που πρέπει να τους υπηρετήσουν. Τους βλέπουν σαν εχθρούς που είναι ύποπτοι για τα πάντα και πρέπει να τους καταδιώκουν όπου μπορούν.

Ένα παράδειγμα είναι τα εικονικά χρέη με τα οποία τους έχουν φορτώσει, έχοντας σε μόνιμη απάνθρωπη, ανόητη και αντισυνταγματική ομηρία  χιλιάδες Έλληνες. Καταχρηστικά δεν τους διαγράφουν τα χρέη αν και υπάρχει σχετικός νόμος (που δεν έχει εφαρμοστεί ούτε σε μια περίπτωση) ή οι "οφειλέτες" έχουν πτωχεύσει πολλά χρόνια πριν και δεν τους απαλλάσουν από εικονικά πλέον χρέη!

Από το ποσό των 62,5 δισ. ευρώ που εμφανίζεται ως συνολική οφειλή προς το Δημόσιο, 23 δισ. ευρώ οφείλουν στην εφορία τα φυσικά πρόσωπα και τα υπόλοιπα 39,5 δισ. ευρώ τα χρωστούν οι επιχειρήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρεών αυτών είναι εξωφρενικά πρόστιμα, εξωλογιστικά που επινοήθηκαν σε φορολογικούς ελέγχους "για παραδειγματισμό" και φυσικά ήταν αδύνατον να εισπραχθούν από την πρώτη στιγμή που καταλογίστηκαν.

Από αυτά τα 62,5 δισ. ευρώ όμως, περίπου 43 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης και θα μπουν σε ειδικό αρχείο για 10... χρόνια! Δηλαδή αν και ανεπίδεκτα είσπραξης πάλι δεν διαγράφονται.

Τα παραπάνω ισχύουν και για τα φυσικά πρόσωπα που οριστικά έχουν ΝΟΜΙΜΩΣ πτωχεύσει πολλά χρόνια πριν και όμως τα χρεη τους ακολουθούν με τους ίδιους να μην μπορούν να ασκήσουν κανένα ελέυθερο επάγγελμα (ούτε με μπλοκάκι). Τώρα τα εικονικά χρέη τους αντί να διαγραφούν πάνε για άλλα 10 χρόνια σε λίστα αναμονής.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν αποκαθιστά ποτέ πτωχευμένο οφειλέτη αν χρωστά στο Δημόσιο. Ακόμα και νεκροί που εν ζωή έχουν πτωχεύσει αν και δεν έχουν καμία περιουσία δεν διαγράφονται από τις λίστες φοροοφειλετών (!). Ηθικοί αυτουργοί οι πολιτικοί, οι... "υπηρέτες" του λαού.