Υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί

Υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί

 

Τον κύκλο της βίας τον άνοιξε η "Χρυσή Αυγή". Με επιδρομές και ξυλοδαρμούς στις λαϊκές γειτονιές. Και κόντρες που θύμιζαν χούλιγκανς του ποδοσφαίρου απέναντι σε αριστερούς. Ήταν θέμα στατιστικής σε μία από αυτές τις εξορμήσεις να υπάρξει και νεκρός. Ήταν ο Παύλος Φύσσας.

Μετά, την σκυτάλη της βίας την πήρε η κυβέρνηση. Άρχισε να νομοθετεί εκ των υστέρων. Βουλευτές μπήκαν φυλακή, παρέσυρε ακόμα και την Βουλή σε άρσεις ασυλίας βουλευτών για τα ασήμαντα, δημιούργησε μια πνιγηρή ατμόσφαιρα για κάθε πολίτη που θα μπορούσε να βρεθεί κατηγορούμενος για... σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. (Όρα Σκουριές). 

Μετά ήρθαν τα τάγματα των ΜΜΕ. Παραπληροφόρησαν, ανέδειξαν τα ψεύδη ως δήθεν αλήθειες - μέχρι όπλα βρήκαν σε μοναστήρια - δημιουργώντας πρόσθετο μίσος για κάθε έναν που δεν αντέχει την βία της λογικής. 

Και μετά ήρθαν οι φονιάδες δύο αθώων παιδιών έξω από γραφεία της "Χρυσής Αυγής". Κάποιοι φανατισμένοι και ηλίθιοι - η βία έχει τελειώσει ως όπλο των αδικημένων από τα τέλη της δεκαετίας του 70 - συνέχισαν αυτό που ξεκίνησαν και συντήρησαν οι προηγούμενοι. Τυφλή βία που δεν οδηγεί πουθενά.

Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στον θάνατο και αυτών των δύο νέων παιδιών. Και αν η βία συνεχιστεί αυτοί θα έχουν τις ευθύνες και για την συνέχεια.

 

       molonoti.gr