Το στημένο παιχνίδι πολιτικών - ΜΜΕ

Το στημένο παιχνίδι πολιτικών - ΜΜΕ

 

Στην Ελλάδα όλες οι συνεντεύξεις πολτικών που κυβερνούν είναι στημένες. Αν είναι σε εφημερίδα, τη συνέντευξη την έχει στείλει έτοιμη το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και κάποιος την υπογράφει ότι δήθεν την πήρε. Μερικές φορές πράγματι κάποιος υποβάλλει γραπτώς τις ερωτήσεις και του απαντούν λίγες ημέρες μετά σε όσες ερωτήσεις θέλουν, προσθέτοντας κάποιες άλλες κ.ο.κ.

Στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις - στημένες και αυτές - υπάρχει προσυνεννόηση για το τι θα ερωτηθεί π.χ. ο πρωθυπουργός ενώ συνήθως η συνένετευξη μαγνητοσκοπείται οπότε υπάρχει απόλυτη εξασφάλιση ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός και μη τήρηση των συμφωνηθέντων.

Τα παραπάνω εξηγούν πως πολιτικοί αρχηγοί και κυβερνώντες δεν έχουν ποτέ ερωτηθεί για τα σοβαρά της πολιτικής καθημερινότητας, οι δε συνεντεύξεις είναι μια ευκαιρία να προωθούν τις πολιτικές τους με το πρόσχημα ότι δήθεν "ανακρίνονται" κι όλας.

Φυσικά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν κάνουν καθόλου καλά την δουλειά τους δεν περιορίζεται μόνο στις θλιβερές στημένες συνεντεύξεις αλλά και στην πρωτοφανή δουλικότητα των επωνύμων της δημοσιογραφίας που καθημερινά διαγκωνίζονται στα τηλεπαράθυρα στηρίζοντας προσβλητικά αυτούς που θα έπρεπε να κρίνουν.

Αύριο θα σας γράψω τη μοναδική ερώτηση που θα ήθελα να κάνω στους κυβερνώντες αν είχα την ευκαιρία να την υποβάλω βέβαια. Αύριο.