Το άλλο με τον Τοτό;

Το άλλο με τον Τοτό;

 

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι "αυτά τα μέτρα (των 11,6 δισ. ευρώ), θα είναι τα τελευταία" μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Πρώτος το είπε ο Παπακωνσταντίνου το... 2010! "Εφαρμόζουμε τα μέτρα και καθαρίσαμε". Μάλιστα έλεγε ότι αν αυτό δεν συμβεί τότε θα έχει αποτύχει! Μέτά το είπαν κατά σειράν ο Γ. Παπανδρέου, ο Βενιζέλος, ο Παπαδήμος... Όλοι διαβεβαίωναν κάθε φορά, ότι αυτά είναι "τα τελευταία μέτρα".

Κορυφαίος όλων ο Βενιζέλος φυσικά που το 2012 θα μας επέστρεφε και στις αγορές...

Πριν φτάσουμε στο ανέκδοτο Σαμαρά ("αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία"), να σημειώσουμε ότι πρόλαβαν και το είπαν εν είδη χορωδίας και οι τρεις της συγκυβέρνησης: Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης, διαβεβαίωναν ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο και νέα μέτρα δεν θα παρθουν. "Ψηφίστε μας και θα δείτε".

Φυσικά αυτά δεν είναι τα τελευταία μέτρα και να γιατί: Ο προϋπολογισμός πέφτει έξω. Οι εισπράξεις φόρων το ίδιο. Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη. Και τις ΝΕΕΣ ΤΡΥΠΕΣ θα πρέπει να τις ξαναβουλώσουν με νέες περικοπές και φόρους. Όσο η Ελλάδα προσπαθεί να φορολογήσει τον καφέ και όχι τους έχοντες, χωρίς να παρουσιάζει ίχνος ανάπτυξης, η πορεία προς τον πάτο δεν θα έχει τελειωμό.

Πάντως ο Σαμαράς πιστεύει ότι με τα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ "αγοράζει" χρόνο για να προλάβει να φέρει την ανάπτυξη. Το εννοεί το "τελευταία φορά", σε αντίθεση με τους προηγούμενους που απλά κορόιδευαν. Αλλά δεν θα του βγεί. Η ανάπτυξη έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει.

                 molonoti.gr