Το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αεροσκάφος στον κόσμο

Ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό/ σπορ αεροσκάφος το οποίο παρουσιάστηκε ως το πρώτο του είδους του στον κόσμο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ενός, υποστηριζόμενου από την Airbus, τουρνουά αεροπορικών αγώνων.

Πολλές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Uber Technologies, δουλεύουν πάνω σε ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη/ ιπτάμενα αυτοκίνητα, εν μέσω κλίματος προβληματισμού για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αεροπορικών ταξιδιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, τον προηγούμενο μήνα η Boeing ανακοίνωσε συνεργασία με την Porsche (υπάγεται στη Volkswagen) για την ανάπτυξη ενός concept ηλεκτρικού ιπτάμενου οχήματος για τη μεταφορά ανθρώπων σε αστικά περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με το Reuters, η Air Race E ανέφερε πως το αεροσκάφος, ονόματι White Lightning, που παρουσιάστηκε στο Dubai Air Show, θα κατασκευάζεται από την Condor Aviation, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Το αεροπλάνο θα διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος θα του επιτρέπει να πιάνει ταχύτητες περίπου 482 χλμ την ώρα, σε μια διαδρομή 5 χλμ, σε ύψος μόλις 10 μέτρα από το έδαφος.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου κάτω από την άτρακτο του αεροσκάφους θα του παρέχουν αρκετή ισχύ για πέντε λεπτά αγώνα υψηλής έντασης και περίπου δέκα λεπτά πτήσης σε χαμηλότερη ισχύ, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Air Race E επιδιώκει να αποτελέσει τον πρώτο διαγωνισμό πλήρως ηλεκτρικών αεροσκαφών όταν αρχίσει τους αγώνες της το 2020.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης