Παύση παραγωγής smartphones στην Κίνα για Samsung και Sony

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει σε δημοσίευμά του πως η Samsung και η Sony αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή smartphones επί κινεζικού εδάφους.

Ήδη, η Samsung, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει και το 9to5Google.com, έχει κλείσει δύο εργοστάσια που διατηρούσε στην Κίνα, ενώ το τελευταίο εργοστάσιο παραγωγής smartphones εκεί φέρεται να σταμάτησε τη λειτουργία της γραμμής του τους τελευταίους μήνες.

Ο λόγος που προέβη στις κινήσεις αυτές η κορεάτικη εταιρεία είναι ο ανταγωνισμός και το χαμηλό μερίδιο που κατέχει στην τοπική αγορά, αφού πλέον τα κινητά της Samsung δεν καταλαμβάνουν μεγαλύτερο ποσοστό από το 1% της κινεζικής αγοράς smartphones.

Για να γίνει κατανοητή η πτώση που έχουν σημειώσει οι πωλήσεις της Samsung στην Κίνα, αρκεί να αναφερθεί ότι εν έτει 2013, το μερίδιο της αγοράς ήταν 15%. Η Xiaomi και η Huawei είναι οι κυρίαρχοι της αγοράς στην Κίνα.

Την ίδια λογική με τη Samsung ακολουθεί και η ιαπωνική Sony, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ως προς το ότι και εκείνη επιλέγει να προβεί στο κλείσιμο των εργοστασίων της στην Κίνα.

Η επιλογή της Sony να σταματήσει την παραγωγή smartphones στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Πεκίνο σημαίνει ότι τα smartphones της εταιρείας θα παράγονται από εδώ και πέρα αποκλειστικά και μόνο στην Ταϊλάνδη.

Και στην περίπτωση της Sony, η απόφαση για μείωση της παραγωγής σε κινέζικο έδαφος σημαίνει ότι τα νούμερα από την αγορά δεν δικαιολογούν τη διατήρηση μίας εργοστασιακής μονάδας στην περιοχή.

Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι οι Κινέζοι κατασκευαστές smartphones βιώνουν μία εμπορική άνοιξη τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.

Οι παράγοντες που έχουν συντελέσει σε αυτό είναι τόσο οι χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, όσο και τα ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά με τα οποία προικίζουν τις συσκευές τους.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης