Η νέα σειρά συσκευών iPhone της Apple θα παρουσιαστεί στις 13 Οκτωβρίου

Μετά από ένα μακρύ διάστημα συνεχών φημών, η Apple προχώρησε στην ανακοίνωση ενός νέου event για τις 13 Οκτωβρίου, κατά την διάρκεια του οποίου θεωρείται βέβαιο ότι θα ανακοινωθεί η νέα σειρά συσκευών iPhone της εταιρείας.

Η νέα σειρά συσκευών αποκαλείται ήδη iPhone 12 από Τύπο και αναλυτές, χωρίς να είναι βέβαιο ότι αυτή θα είναι η επίσημη ονομασία, ενώ η ίδια η Apple χρησιμοποίησε την φράση “Hi, Speed” για να προμοτάρει την εκδήλωση, ίσως γιατί οι νέες συσκευές θα είναι τα πρώτα 5G μοντέλα της εταιρείας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση του event επιβεβαιώθηκαν και οι σχετικές φήμες που ανέφεραν ότι η αμερικανική εταιρεία πρώτα θα παρουσιάσει τα νέα Apple Watch και iPad (κάτι που έγινε μέσα στον Σεπτέμβριο) για να ακολουθήσει η αποκάλυψη των νέων iPhones εντός του Οκτωβρίου. 

Αυτό που περιμένουμε να δούμε στις 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις έως τώρα φήμες, είναι συνολικά τέσσερις συσκευές iPhone. Το βασικό μοντέλο αποκαλείται iPhone 12 και θα έχει οθόνη 5.4 ιντσών, ακολουθεί το iPhone 12 Max με οθόνη 6.1 ιντσών, το iPhone 12 Pro επίσης με οθόνη 6.1 ιντσών και το κορυφαίο μοντέλο iPhone 12 Pro Max με οθόνη στις 6.7 ίντσες.

Κατά τα λοιπά άπαντες θεωρούν ότι όλες οι συσκευές θα υποστηρίζουν την πρόσβαση στα δίκτυα 5G ενώ σε επίπεδο σχεδιασμού κάποιες πηγές κάνουν λόγο για “επιστροφή” στο iPhone 4 ενώ άλλες πηγές μιλούν για τα πρότυπα σχεδιασμού των τελευταίων iPad. 

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χρόνος λανσαρίσματος των εν λόγω συσκευών. Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανό το εμπορικό λανσάρισμα (όχι η απλή ανακοίνωση) να γίνει σε χρόνους διαφορετικούς για τα επιμέρους μοντέλα.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο πρώτα iPhone (το βασικό μοντέλο και το Max) εικάζεται ότι θα είναι εμπορικά διαθέσιμα μέσα σε μία εβδομάδα από την ανακοίνωσή τους. Αντίθετα, οι προ-κρατήσεις για τα άλλα δύο μοντέλα (Pro και Pro Max) θα ξεκινήσουν εντός του Νοεμβρίου. 

Παραμένει άγνωστο αν στις 13 Οκτωβρίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για άλλα προϊόντα ωστόσο ορισμένες φήμες θεωρούν αρκετά πιθανό να κάνει την εμφάνισή του και το νέο σετ ακουστικών  over-ear AirPods Studio της εταιρείας και ίσως ένα μικρότερο “έξυπνο” ηχείο HomePod.

Τέλος, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανό να παρουσιαστεί και κάποιο από τα νέα συστήματα Mac που η Apple έχει προαναγγείλει και τα οποία θα διαθέτουν νέους, εσωτερικής σχεδίασης επεξεργαστές. Να σημειώσουμε ότι αυτά τα νέα συστήματα επρόκειτο να κάνουν την αρχική τους εμφάνιση μέχρι το τέλος του έτους. 

Προφανώς, όπως έγινε και στο event του Σεπτεμβρίου, το event της 13ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά λόγω των γνωστών περιορισμών λόγω Covid-19. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης