Ηλεκτρικό όχημα φορτίζεται για πρώτη φορά από την μπαταρία ενός laptop

Για πρώτη φορά ένα laptop καταφέρνει να “μεταφέρει”, μέσα σε 60 λεπτά, ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 180Wh σε ένα ηλεκτρικό όχημα το οποίο στην συνέχεια κατάφερε να διανύσει απόσταση πέντε χιλιομέτρων. 

Το συγκεκριμένο εγχείρημα έγινε με την ευκαιρία της παρουσίασης των νέων επαγγελματικών λάπτοπ της Honor, Magic Book series (14 και 15)  στα οποία με μια μόνο φόρτιση, η ισχυρή μπαταρία τους διαρκεί 10 ώρες non stop χρήσης.

"Είναι συναρπαστικό να δούμε πόσο μακριά έχει φτάσει η τεχνολογία της μπαταρίας και είναι απίστευτο να σκεφτεί κανείς ότι μια τέτοια μπαταρία μπορεί να συσκευάζεται στον φορητό υπολογιστή που είναι πολύ λεπτός," δήλωσε ο Δρ. James Brighton μέλος της ομάδας που διεξήγαγε το πείραμα.

Τα business laptops Honor Magic Book 14 και Honor Magic Book 15, έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά και τον Απρίλιο αναμένονται και στην Ελλάδα. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη σειρά laptop αποτελεί μέρος του νέου οικοσυστήματος της εταιρίας μαζί με το Honor Magic Watch 2, το Honor 9X καθώς και τα υπόλοιπα smart προϊόντα της εταιρίας. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης