Έλον Μασκ: Χρειάζονται 1.000 διαστημόπλοια «Starship» και 20 χρόνια για τη δημιουργία πόλης στον Άρη

Χίλια διαστημόπλοια τύπου «Starship» της εταιρείας του, SpaceX, και 20 χρόνια θα χρειάζονταν για τη δημιουργία μιας βιώσιμης βάσης στον Άρη, η οποία θα αποτελούσε πρακτικά πόλη, υποστηρίζοντας έναν πληθυσμό που θα ζούσε μόνιμα εκεί, σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, ο Μασκ προέβη στις εν λόγω εκτιμήσεις συζητώντας στο Twitter και απαντώντας σε ερωτήσεις από χρήστες την Παρασκευή.

Όπως τόνισε, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει το κόστος εκτόξευσης για κάθε Starship να πέσει μόλις στα δύο εκατομμύρια δολάρια ανά πτήση, εάν είναι να δημιουργηθεί βάση στον Άρη.

Για να γίνει πραγματικότητα μια τέτοια πόλη, πρόσθεσε, η SpaceX θα πρέπει να κατασκευάσει και να πετά περίπου 1.000 Starships, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του- διαστημόπλοια τα οποία θα μεταφέρουν φορτία, υποδομές και πληρώματα στον Άρη για διάστημα 20 ετών- δεδομένου πως η ευθυγράμμιση των πλανητών επιτρέπει, ρεαλιστικά μιλώντας, μια πτήση στον Άρη μόλις μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Αναφερόμενος στις πιο βραχυπρόθεσμες προοπτικές του Starship- όπως το πόσο μεγάλα φορτία μπορούν να μεταφερθούν σε τροχιά- ο Μασκ είπε ότι ο σχεδιασμός του σκάφους είναι τέτοιος που να μεγιστοποιεί την επαναχρησιμοποίηση, και ότι ιδανικά θα μπορούσε να πετάει μέχρι κει τρεις φορές μια ημέρα.

Αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 1.000 πτήσεις ανά έτος, κάτι που σημαίνει πως, εάν η εταιρεία κατασκευάσει τόσα Starships όσους πυραύλους Falcon έχει φτιάξει (περίπου 100), και οι μεταφορικές τους δυνατότητες είναι αυτές που σχεδιάζεται να είναι, τότε σε ετήσια βάση η SpaceX θα μπορεί να εκτοξεύει 10 εκατομμύρια τόνους σε τροχιά ετησίως.

Όπως τόνισε ο Μασκ, με τα σημερινά διαστημόπλοια είναι δυνατή η μεταφορά μόλις 500 τόνων ετησίως.

Ο ιδρυτής της SpaceX είχε δηλώσει πως το κόστος εκτόξευσης μπορεί να φτάσει τα 2 εκατ. δολάρια ανά εκτόξευση Starship στο πλαίσιο της US Air Force Space Pitch Day την προηγούμενη Τρίτη, και στα tweets που ακολούθησαν την Παρασκευή επεκτάθηκε επ'αυτού.

Σημειώνεται πως ο Έλον Μασκ είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για τις αρκετά φιλόδοξες εκτιμήσεις και προβλέψεις του όσον αφορά στις επανδρωμένες αποστολές και τον αποικισμό του Άρη:

Μεταξύ άλλων, είχε παρουσιάσει την ιδέα του βομβαρδισμού του «Κόκκινου Πλανήτη» με πυρηνικά όπλα, για να λιώσουν πάγοι και να απελευθερωθεί διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, προκειμένου να αυξηθεί η θερμοκρασία.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης