«Ρομποταξί» στις ΗΠΑ το 2020 προβλέπει ο Ίλον Μασκ

Ο Ίλον Μασκ, επικεφαλής της Tesla, είπε πως αναμένει η εταιρεία του να έχει αυτόνομα «ρομποταξί» στους αμερικανικούς δρόμους από το 2020.

Σύμφωνα με το BBC, o Μασκ το είπε αυτό ανακοινώνοντας ένα βελτιωμένο μικροτσίπ για τα αυτόνομα οχήματα της εταιρείας, υπογραμμίζοντας στους επενδυτές πως αναμένει έγκριση του «ride hailing» σε κάποιες περιοχές για αυτόνομα οχήματα.

«Νιώθω πολύ βέβαιος ως προς την πρόβλεψη για αυτόνομα ρομποταξί το επόμενο έτος» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το μοντέλο λειτουργίας θα είναι μάλλον παρόμοιο με αυτά της Uber ή της Airbnb.

H εταιρεία παρουσίασε hardware υπολογιστή για αυτό που χαρακτήρισε δυνατότητες «πλήρους αυτόνομης οδήγησης», υπό τη μορφή ενός νέου μικροτσίπ. Ο ίδιος ο Μασκ υποστήριξε πως το τσιπ αυτό είναι το καλύτερο διαθέσιμο και αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην αυτόνομη κίνηση.

Παρόλα αυτά, όπως υπογραμμίζει το BBC, τα οχήματα της Tesla δεν βρίσκονται ακόμα στο επίπεδο αυτονομίας που απαιτείται για να κερδίσουν τον χαρακτηρισμό «self driven».

Το επίπεδο αυτονομίας 4 σημαίνει πως ένα όχημα μπορεί να κινείται μόνο του με έναν άνθρωπο σε στάση αναμονής, με το επίπεδο 5 να είναι αυτό που απαιτείται προκειμένου να μπορεί να κινείται πραγματικά αυτόνομα, ανεξάρτητα από ανθρώπινη επίβλεψη. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει όχημα της Tesla που να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης